25n
25N
25N

Quart de les Valls baixa el teló a les Trobades d’Escoles en Valencià

La Diputació estarà present en aquesta festa per la llengua amb un ‘photocall’ i ‘videocall’ dedicats a l’obra poètica de Marc Granell

Quart de les Valls baixa el teló a les Trobades d’Escoles en Valencià
02/06/2017 -

La Diputació de València estarà present en l’última de les Trobades d’Escoles en Valencià 2017, que aquest dissabte baixarà el teló amb la celebració de la XXIIa Trobada del Camp de Morvedre a la localitat de Quart de les Valls.

A aquesta darrera festa per la llengua a la demarcació de València, després d’Albalat dels Sorells, Fontanars dels Alforins, la ciutat de València, Guadassuar, Vallada, Llíria, Manises i el Real de Gandia, hi assistirà la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, a més d’un gran nombre d’alcaldes i regidors de la comarca.

La Diputació de València ha ofert el seu màxim suport a Escola Valenciana per organitzar aquests esdeveniments i a través de la Unitat de Normalització Lingüística estarà present aquest dissabte a Quart de les Valls amb una parada dedicada a l’obra de Marc Granell, poeta i membre de la Unitat. Amb el lema ‘Els versos de Marc’, les famílies tindran l’ocasió de participar en una sessió fotogràfica (photocall) en la qual fer ús d’emoticones o cartells amb versos d’amor per a adults i versos de la seua coneguda poesia infantil. També estarà disponible una sessió de vídeo (videocall) per a aquells participants que desitgen recitar la poesia de Marc Granell.

Els curiosos que acudisquen a aquest expositor rebran com a obsequi unes polseres on es poden llegir alguns dels versos més coneguts del poeta, com ara: «No hi ha llum com la llum amb què il·lumines el món quan apareixes i t’acostes» o «Aire, terra, aigua i foc fan que el món siga món».

Les fotografies seran posteriorment publicades als diferents perfils en xarxes socials de la mateixa Unitat de Normalització Lingüística: Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu. Els seguidors en les xarxes socials rebran informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció de l’ús del valencià, a més d’un servei de consultoria lingüística.

La Trobada començarà a les 18:00 hores amb una concentració al CRA Benavites-Quart i la posterior cercavila acompanyats per la Banda de Quart i pel grup de dolçaina i tabal Garramatxa. Poc abans de les 19:00 hores, es rebrà als centres educatius i s’inauguraran els tallers i les paradetes al carrer la Font.

Posteriorment, s’estrenarà el monopoli Quart de les Valls i els assistents podran visitar el Museu de la Pilota, les exposicions de Jocs populars i de dibuixos a la Biblioteca Municipal, així com també tindran l’oportunitat de recórrer els carrers i monuments més emblemàtics del municipi amb l’itinerari en codi QR.

A més, l’escenari acollirà les figures de la muixeranga del Camp de Morvedre, el flashmob #Resistiréis i una classe magistral de balls llatins. Al camp de futbol municipal hi haurà jocs per a xiquets i xiquetes i exhibicions a càrrec del Club de Pilota Valenciana Quart i del Club de Futbol Atlètic Quart.

Al voltant de les 22:00 hores, tindrà lloc l’actuació de Dani Miquel, qui anunciarà la fi de festa. L’alumnat del CRA Benavites-Quart clourà la XXIIa Trobada del Camp de Morvedre amb la presentació de la cançó ‘Resistirem’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + deu =

Informacion coronavirus