25n
25N
25N

El Consell Municipal de la Infància de Quart vota el pressupost participatiu de 2018

Són els únics veïns i veïnes de Quart de Poblet menors de 16 anys que poden participar en la consulta

El Consell Municipal de la Infància de Quart vota el pressupost participatiu de 2018
11/01/2018 -

El Consell Municipal de la Infància (CMI) de Quart de Poblet va tindre ahir una sessió singular, en la qual els seus membres van poder expressar-se en la votació del pressupost participatiu de Quart de Poblet per a aquest nou any. Es tracta dels únics veïns i veïnes del municipi menors de 16 anys que participen en la consulta i, d’aquesta forma, l’Ajuntament persegueix que la infància estiga també representada en el resultat final, tal com explica la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos, present en la reunió.

A través d’aquest procés, obert fins al 21 de gener, la ciutadania decideix a quines inversions es destinen 150.000 euros dels comptes municipals per a 2018. Poden triar fins a 5 propostes d’un total de 10, sorgides del grup motor de Pressupostos Participatius, integrat per representants del Consell Local de Participació Ciutadana, i també del propi CMI.

En aquesta ocasió, les opcions són: adequació dels horts ecològics del Parc Fluvial; creació d’una estació electrolinera (càrrega de cotxes elèctrics); millora i adaptació del parc infantil del carrer Vinatea per a fer-lo inclusiu; renovació del mobiliari de la plaça de l’Església; millora i adequació del carrer Filomena Valldecabres (1ª fase); col·locació de nou mobiliari urbà en la instal·lació del parc Poliesportiu (noves zones d’ombra, bancs, equips per a fer exercicis esportius a l’aire lliure en modalitat calistenia/Street Workout); creació del consultori auxiliar del barri de Santa Cecília (1ª fase); actuació de mobilitat sostenible amb la projecció del carril bici en el front del polígon industrial; cobriment del frontó de pilota valenciana (1ª fase); ceració del parc Porta del Túria accessible pel carrer José Mestre Descals i creació d’un taller de formació per a l’ocupació de jardineria i agricultura ecològica. Les més demandades fins a arribar als 150.000 euros es desenvoluparan en aquest exercici.

Es pot votar de manera online en la plataforma Portal de Govern Obert de Quart de Poblet, des d’un ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a Internet. Per a facilitar la participació, s’han establit diferents punts d’atenció en llocs de màxima afluència, en els quals personal municipal ajuda als qui volen respondre la consulta. El pressupost participatiu s’integra en les operacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de l’Ajuntament, finançada al 50% pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =

bombers
Valencia activa