caixa popular

De Canal 9 fins à., tot el que sabem

Nom, directora, canals, treballadors, objectius… però no així la data d’engegada

De Canal 9 fins à., tot el que sabem

Cada dia que passa s’està més prop de tornar a tenir en marxa la televisió autonòmica valenciana. Cada dia de pansa s’està més prop de tornar a escoltar el valencià en la ‘tele’, d’escoltar notícies properes, que la producció audiovisual valenciana torne a agafar força… Entrat ja en el quart any del seu fos a negre, va anar al novembre del 2013, la nova Canal 9 ja va agafant forma.

Quan sabem del nou entre de RTVV? Doncs es coneix el nou nom, a partir d’ara serà À. (pronunciat com ‘à punt’), també se sap ja el nom de la nova directora general de la Ràdio Televisió Valenciana, Empar Marco, serà l’encarregada de dirigir els designis d’esta nova etapa. També s’ha acordat que seran uns 500 professionals els que, inicialment, formaran part del planter. Que al principi l’Ens comptarà amb dos canals de televisió, dues emissores de ràdio i que aproximadament es tardarà uns set mesos a engegar-se.

À. cerca ser un Ens plural i sostenible, més xicotet que la seua predecessora, amb un pressupost que es mantinga entre els 50 i 100 milions d’euros, amb un finançament mixt, amb 500 treballadors aproximadament (al tancament en 2013 hi havia més de 1600), cercant una àmplia la difusió del valencià i el suport al sector audiovisual local. Al fill pròdig s’ha encarregat de batejar-ho l’agència Aftershare, propietat de Risto Mejide, després d’haver guanyat el concurs públic per a això. Amb el nom se cerca reforçar el fet de tornar a començar, de començar des de zero doncs l’A és la primera lletra de l’abecedari, és el començament.

Quant a Empar Marco, nova directora de l’Ens, era fins al moment la corresponsal de Tv3, estarà en el càrrec tres anys explicats des del moment que el Consell Rector prenga possessió. La intenció és crear una única redacció, situada a Burjassot, amb diferents seus a Alacant i Castelló. Els treballadors hauran de cercar les sinergies per a fer compatible el llenguatge específic de cadascun dels mitjans que formaran l’Ens. A més, està la possibilitat de crear un club infantil i elaborar diferents programes amb la complicitat del món educatiu amb la finalitat d’estimular el sentiment de pertinència i identificació dels xiquets de la casa amb el mitjà valencià.

En les seues primeres intervencions després d’haver sigut designada pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, assegurava que esperes poder engegar el canal en no més de 7 mesos, “treballarem sense precipitació però el més ràpid possible” anunciava. A més de fer-ho amb uns 500 treballadors amb experiència i llançava una picada d’ullet als extreballadors doncs indicava que “cerquem treballadors amb experiència que ja saben fer servei públic. Tenim l’oportunitat de no repetir errors i no excloure a ningú. M’agradaria que l’aprofitàrem”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats