caixa popular

Quant ens gastarem aquest nadal?

El 55% dels valencians mantindrà la despesa respecte a l’any passat

Quant ens gastarem aquest nadal?
12/12/2016 -

El Nadal està a la volta de la cantonada i, per tant, comencen les compres nadalenques, els menjars familiars i un augment de l’oci. Tot açò es tradueix en un major desemborsament respecte a altres mesos de l’any.

No obstant això, Quants diners està previst que ens gastem durant aquestes dates? D’acord amb un estudi realitzat per la consultora Deloitte, els espanyols ens gastarem al voltant de 682 euros. Una xifra que suposa un augment del 4% en comparació del nadal del 2015.

Així mateix, la major part d’aquesta quantitat, concretament 262 euros, s’invertirà, com no podria ser d’una altra manera, en regals. 198 euros es destinaran a l’alimentació, 126 euros als viatges, i els 69 euros restants es gastaran en el sector de l’oci.

Ara bé, si ens centrem en la nostra ciutat, les dades varien una mica, ja que, segons el sondeig realitzat per l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), el 55% dels valencians asseguren que mantindran el mateix desemborsament econòmic, respecte a l’any anterior. I tan sols un 22% preveu augmentar la seua despesa en Nadal, ja que consideren que tots els productes estan més cars.

D’aquesta manera, centrant-nos en l’estimació de despesa, els valencians preveuen que aquest nadal es gastaran entre 500 i 1.000 euros. Una xifra bastant elevada, si es té en compte que en 2015 la despesa mitjana estava per sota dels 500 euros.

Finalment, a l’hora de reduir la despesa durant aquestes dates, un 35,44% dels consumidors afirmen que ho farien en menjars fora de casa, seguit d’un 18,99% que retallarien en oci. Finalment, els menjars familiars en la llar i la compra de joguets serien els últims sectors que es veurien afectats per aquesta reducció de la despesa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios