25n
25N
25N

Les pimes inverteixen, amb el suport de l'Ivace, prop de 10 milions d'euros per a implantar solucions innovadores que faciliten el teletreball

Les pimes inverteixen, amb el suport de l'Ivace, prop de 10 milions d'euros per a implantar solucions innovadores que faciliten el teletreball
10/12/2020 -

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha recolzat amb 3,6 milions d’euros els prop de 10 milions d’euros que les pimes estan invertint en la implantació de solucions innovadores que faciliten el teletreball en les seues organitzacions.

Ivace Innovació ha adjudicat les ajudes dins de la convocatòria Digitalitza Teletreball 2020 publicada durant l’estat d’alarma amb la finalitat d’ajudar a les empreses, amb mesures concretes, que els permetera no frenar la seua activitat.

Mitjançant aquesta convocatòria d’Ivace innovació s’ha donat suport a un total de 372 projectes amb un alt predomini d’accions enfocades a impulsar el teletreball. També destaquen els projectes destinats a facilitar el control i l’operació remota de processos productius, monitoratge i control remot de productes, així com la prestació de serveis no presencials.

En algunes de les accions finançades s’han inclòs aplicacions de comerç electrònic, solucions basades en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D, o la incorporació de sistemes automatitzats d’emmagatzematge i logística interna, que minimitzaran significativament l’operació presencial.

El 40 % dels projectes que han sigut subvencionats estan sent executats per petites empreses (menys de 50 persones treballadores), el 37 % per microempreses (fins a 10 persones treballadores) i la resta per mitjanes empreses els qui rebran una ajuda màxima de 100.000 euros per projecte.

Per al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, “les dades parlen per si sols i tornen a evidenciar el caràcter valent de les pimes de la Comunitat els qui, malgrat estar tecnològicament menys preparades per a activar el teletreball, han sabut fer front a la situació amb grans inversions”.

En aquest sentit, ha insistit en la voluntat de la conselleria d’Economia i de l´Ivace de reforçar el marc d’ajudes que faciliten la transformació digital de les empreses i que els permeta fer front a l’actual crisi provocada per la Covid-19.

Climent ha fet balanç de les ajudes concedides en 2020 per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial per a impulsar la digitalització entre les empreses de la Comunitat i ha indicat que el muntant global ascendeix a més de 10 milions d’euros, entre els quals es troben les ajudes ara concedides per a impulsar el teletreball i les adjudicades fa uns mesos dins de la convocatòria de digitalització.

La pròxima convocatòria Digitalitza-Teletreball es publicarà el mes vinent de gener en el marc del Pla d’R+D+i Empresarial cofinançat amb Fons FEDER.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =