25n
25N
25N

Càritas i Benestar Social substitueixen el lliurament directe d'aliments per vals per a comprar a Puçol

Càritas i Benestar Social substitueixen el lliurament directe d'aliments per vals per a comprar a Puçol
08/04/2020 -

Càritas, el seu economat i les famílies amb més necessitats de Puçol també senten l’impacte de la Covid-19. La impossibilitat de mantenir obert el tradicional economat ha portat a l’Ajuntament i les dues parròquies locals a buscar fórmules alternatives per a atendre els usuaris i l’opció triada és entregar a eixes famílies uns vals per a intercanviar per productes de primera necessitat en diferents establiments de la població.

Dos representants de la parròquia Santa Marta (el sacerdot Vicente Gozálvez i Elena Díaz), dos dels Sants Joans (el rector Ismael Ortiz i Amparo Marco) i dos de l’Ajuntament de Puçol (el regidor José Mª Esteve i l’alcaldessa Paz Carceller) es van reunir el dilluns, 6 d’abril, en el saló de plens municipal per a estudiar junts com organitzar la distribució d’aliments des de Càritas Interparroquial.

Sobre la taula, el coronavirus, la qual cosa invalida les fórmules habituals de lliurament de productes alimentaris i de primera necessitat des de l’economat de Càritas, per la qual cosa les alternatives han de passar per evitar les aglomeracions, que les famílies es traslladen el mínim possible i, en definitiva, potenciar el gran desafiament d’aquests dies: quedar-se a casa.

«Per a evitar el contagi hem plantejat un sistema de vals per a intercanviar per menjar en diferents establiments de la població», apunta Paz Carceller. «D’eixa forma eliminem que els aliments passen per diferents mans i la presència en l’economat, tant de grups de voluntaris com d’usuaris».

Els vals no tindran el mateix valor per a cada família, ja que es compta amb les dades de totes dues institucions, Ajuntament i Càritas, per a establir un barem en funció del nombre de persones que componen cada família i la seua situació actual.

«No és una decisió capritxosa sinó convenient en l’actual circumstància que travessem i s’adapten els vals a la realitat de cada família, en funció de les dades que tenim tant en Càritas com en els Serveis Socials», afirma Ismael Ortiz. Aquest canvi suposa disminuir la concentració de persones «tant d’usuaris com de voluntaris, evitarem la manipulació dels aliments i farem un pas més en la dignificació de l’ajuda».

Entre els avantatges, per a les famílies que reben els vals, destacar que són les mateixes famílies els qui decideixen com invertir eixos diners en els establiments, d’alimentació i productes de primera necessitat, als quals poden dirigir-se.

Aquesta fórmula també implica que la donació de roba i aliments no té sentit en aquests moments, per la qual cosa els veïns i empreses que desitgen col·laborar amb aquest nou model d’ajuda a les famílies en risc d’exclusió social poden ingressar la seua aportació en el compte de Càritas Interparroquial del Banc de Santander: ES48 0075 1089 4907 0021 5091.

El repartiment dels vals es farà en principi quinzenalment, encara que, en tractar-se d’una nova fórmula, s’aniran estudiant els resultats i s’adaptaran a la realitat de la situació actual.

La pròxima distribució de vals entre famílies de Puçol es realitzarà el dimecres 15 d’abril.

Una ajuda més necessària que mai, finalitza el rector: «durant la pandèmia, les portes de les cases i dels temples estan tancades, però els cors han d’estar oberts i solidaris per a afrontar aquest temps difícil. Com diu el Papa: en aquesta tempesta que travessem, estem tots en la mateixa barca i tots els esforços són necessaris».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =