25n
25N
25N

Un nou pulmó verd en el barri valencià de Beteró

Aquest projecte és un dels més importants per a la regidoria de Comerç, després del Mercat del Grau

Un nou pulmó verd en el barri valencià de Beteró
24/04/2018 -

Carlos Galiana, regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, ha presentat el projecte d’enjardinament del solar situat entre l’avinguda Tarongers i el carrer Lluís Peixó. 12.000 metres quadrats de zona verda, en la qual també s’instal·larà el tradicional mercat del rastre que, actualment, se situa, cada diumenge i festius, en el pàrquing del Mestalla. Una iniciativa que, sens dubte, dinamitzarà aquest barri valencià, convertint-se, en paraules de Galiana, ‘en un nou pulmó per a la ciutat, i en un espai de trobada per als veïns’.

I és que, a més dels 512 llocs del mercat del rastre, aquest espai també es podrà utilitzar per a altres activitats, tant comercials, com d’oci. Així, Galiana ha explicat que ‘els dies en els quals no haja mercat del rastre, els veïns podran sol·licitar aquest espai per a l’organització d’esdeveniments. Una manera de descongestionar espais com els Vivers o l’antic llit del riu Túria, que permetrà als veïns d’aquest barri gaudir d’aquesta experiència, però també es presenta com una oportunitat per a potenciar els xicotets comerços de la zona’.

Aquest projecte d’enjardinament del solar de Lluís Peixó comptarà també amb un espai de socialització per a gossos, una zona on s’instal·larà maquinària per a activitats esportives, un espai infantil i, per descomptat, una zona de relax amb la incorporació de bancs. Així mateix, Galiana ha detallat que aquest nou jardí estarà tancat a les nits, i comptarà amb dues portes d’accés: Una per als veïns, i una altra per la qual accediran les furgonetes del mercat del rastre.

El regidor de Comerç ha explicat que per a la definició d’aquest projecte ‘hem comptat amb l’opinió de l’associació de veïns, però també amb la implicació de diferents regidories de l’Ajuntament, com la de Pilar Soriano que ens ha informat tant dels millors arbres per a plantar, com de la seua col·locació per a obtenir zones d’ombra. Estem emocionats de disposar d’aquest espai, ja que guanyem una zona verda per al barri’.

‘Es tracta d’una important inversió econòmica per a la regidoria, després del Mercat del Grau, que comptarà amb un pressupost de més d’un milió i mig d’euros’. Finalment, quant als terminis, no s’ha marcat una data exacta, encara que sí que ha aclarit que ‘una vegada licitat el projecte, que es preveu que estiga per a finals de 2018 o principis de 2019, les obres tardaran uns mesos. Esperem que a mitjan 2019 ja puguem comptar amb aquest nou espai que dignificarà la zona i potenciarà el xicotet comerç’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

escalante
Informacion coronavirus