caixa popular

Puigdemont declara la independència unilateral de Catalunya i la suspén per a dialogar

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, el president català ha anunciat en el Ple del Parlament la independència de l’autonomia i la suspensió per a dialogar

Puigdemont declara la independència unilateral de Catalunya i la suspén per a dialogar
10/10/2017 -

Després de l’1-O, i del degoteig d’empreses que han decidit deixar la seua seu en aquesta autonomia, totes les mirades estaven posades en el Ple del Parlament, que començava aquesta vesprada, a les 19:00 hores. Després de dies de reunions a múltiples bandes, debatent els últims esborranys de la declaració, el president català, Carles Puigdemont, ha anunciat la proclamació de la República Catalana.

Puigdemont ha declarat la independència de Catalunya però de forma immediata l’ha suspès per a afavorir el diàleg. És a dir, la deixa en suspens diverses setmanes per a afovorir el diàleg. És a dir, la deixa en suspens diverses setmanes per a afavorir el diàleg i la mediació internacional. En paraules de Puigdemont: “Catalunya s’ha guanyat el dret a ser un stat independent”.

Mentrestant, a aquesta mateixa hora, en els voltants de la Càmera, s’havien convocat dues manifestacions. L’ANC, que emplaça als independentistes sota el lema ‘Avancem al costat de les nostres institucions! Sí, hola, república’, i el moviment Recortes Cero per a expressar el seu rebuig a aquesta declaració d’independència unilateral.

Ara, només falta esperar que mesures prendrà l’Executiu Central. Aplicarà l’article 155 de la Constitució Espanyola? Si fóra així, el Senat seria clau. Tal com especifica l’article 155 ‘1. Si una Comunitat Autònoma no complís les obligacions que la Constitució o altres Lleis li imposen, o actuara de manera que atempte greument a l’interés general d’Espanya, el Govern, previ requeriment al President de la Comunitat Autònoma i, en el cas de no ser atés, amb l’aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per a obligar a aquella al compliment forçós d’aquestes obligacions o per a la protecció de l’esmentat interés general. 2. Per a l’execució de les mesures previstes en l’apartat anterior, el Govern podrà donar instruccions a totes les autoritats de les Comunitats Autònomes”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats