25n
25N
25N

Ximo Puig i José Mujica reflexionen sobre els desafiaments polítics i socials del segle XXI en la segona sessió de 'Diàlegs al Palau'

Ximo Puig i José Mujica reflexionen sobre els desafiaments polítics i socials del segle XXI en la segona sessió de 'Diàlegs al Palau'
04/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’expresident de l’Uruguai, José Mujica, han reflexionat sobre els desafiaments polítics i socials del segle XXI en la segona sessió de ‘Diàlegs al Palau’, una sèrie de converses públiques entre personalitats que pretenen obrir el Palau a la ciutadania.

En la sessió d’aquest dimarts, moderada per la periodista Ámparo Tórtora, els ponents han abordat conceptes com la felicitat, l’optimisme, la llibertat o la soledat, al mateix temps que han abordat qüestions polítiques i socials, com l’erosió de la democràcia, el concepte de riquesa i pobresa, el populisme, la tradició ecològica, l’envelliment i la soledat i la intel·ligència artificial.

També han assistit a la trobada el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Transició energètica i desigualtats socials

El president ha destacat la transició ecològica com un dels “grans reptes”, ja que el planeta “no dóna més de si”. A més, ha reivindicat que aquest procés ha de ser “just” i que no pot recaure en “els que menys tenen i en la classe treballadora”.

Per part seua, Mujica ha volgut reflexionar sobre les desigualtats socials i ha puntualitzat que el concepte de riquesa i pobresa és històric, però també és social. “Estem en societats més riques, hi ha més productivitat i riquesa”, però, en opinió de l’expresident uruguaià, la distància entre els quals tenen menors ingressos i la cúspide s’ha engrandit progressivament.

Soledat i envelliment

Així mateix, Puig ha identificat a la soledat com “la malaltia d’aquest temps” i l’ha etiquetada com “una veritat incòmoda”. Per al titular del Consell, qui ha lligat aquest fenomen a l’envelliment, ha assenyalat que el repte “no és viure més anys, sinó viure bé el màxim d’anys possible”.

Per part seua, Mujica ha remarcat que la soledat és contrària a nosaltres mateixos, ja que “com a individus som interdependents” i que ha de ser una “preocupació política” i “una responsabilitat social” i, respecte a l’envelliment, ha afirmat que “si les persones viurem més, aquest és un problema que ha vingut a quedar-se”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus