25n
25N
25N

Ximo Puig col·laborarà amb Armengol per a aprovar en els seus Parlaments una declaració d'emergència climàtica

Creu que “és la gran oportunitat” per a “alinear el projecte de justícia social, de benestar i de creixement econòmic sostenible del PSIB amb el Govern”

E.P

Ximo Puig col·laborarà amb Armengol per a aprovar en els seus Parlaments una declaració d'emergència climàtica
21/05/2019 -

El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha explicat aquest dimarts que col·laborarà amb la presidenta del Govern i actual candidata a la reelecció, Francina Armengol, perquè tots dos Executius autonòmics aproven en els seus parlaments una declaració d’emergència climàtica, ja que “toca aprofundir en l’eix de la sostenibilitat i el canvi climàtic, la gran assignatura pendent dels pròxims anys”. “No cal quedar-se arrere davant la lluita d’un planeta més habitable”, ha sostingut Armengol.

Així ho ha manifestat Puig en un míting a Calvià on, així mateix, ha afegit que “els valencians també necessiten que guanye la candidata socialista” per a aconseguir “una Espanya més real, plural i diversa” i que entenga que “aquesta perifèria mediterrània” puga tindre “el pes que es mereix en qüestions absolutament fonamentals com són el finançament, per exemple”.

Puig ha instat a la mobilització de l’electorat en els pròxims comicis del 26 de maig perquè “és la gran oportunitat d’alinear el projecte de justícia social, de benestar i de creixement econòmic sostenible socialista amb el Govern”.

Així mateix, ha considerat que Armengol “ha fet un gran treball” al capdavant del Govern, “fins i tot amb les dificultats que tenia”, i ha especificat que “ha recuperat drets i solucionat retallades” de l’antiga legislatura. “Deia la dreta que si els progressistes governaven seria una gran catàstrofe i el que s’ha aconseguit en realitat és que l’economia i el treball augmenten”, ha afegit.

Armengol, en aquest sentit, ha demanat el suport per a “la segona fase”, després de les eleccions generals, i ha defensat que amb un Govern socialista durant quatre anys, es “multiplicaran les polítiques beneficioses per a aquesta comunitat”.

Així mateix, també ha reivindicat “el treball conjunt” entre els dos governs per a aconseguir un “sistema de finançament autonòmic que faça justícia amb els ciutadans de les Illes i de la Comunitat Valenciana”, com també ha agraït a Puig “el suport en públic i en privat per a reconéixer els efectes de la insularitat que patim”.

Amb tot, Armengol ha destacat les “polítiques valentes” que “han permés retornar drets als ciutadans” dutes a terme durant aquesta legislatura i ha exemplificat amb l’eliminació dels copagaments farmacèutics en totes dues comunitats autònomes. “Una mesura que ara s’ha de traslladar a tota Espanya, com també a la lluita conjunta contra la violència masclista”, ha dit.

D’altra banda, en clau valenciana, ha sostingut que l’última ha sigut “una legislatura complicada” perquè “es venia de molts anys de polítiques corruptes” d’un “eix de la prosperitat i l’esperança, que en realitat només va ser per a ells”, referint-se a l’anterior Executiu autonòmic del PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

museo prehistoria