caixa popular

Puig veu una gran oportunitat per als hàbits saludables en ser nomenada, València Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

El President defensa que la ciutadania ha de prendre més protagonisme i assumir responsabilitats davant el consum

Puig veu una gran oportunitat per als hàbits saludables en ser nomenada, València Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible
09/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat a aprofitar la “gran oportunitat” que suposa que la ciutat de València haja sigut nomenada per la FAO Cabdal Mundial de l’Alimentació Sostenible aquest 2017 per a “anar molt més enllà” del que suposa un gran esdeveniment” i dur a terme una acció pedagògica que permeta avançar en la difusió d’hàbits saludables entre la societat.

El cap del Consell ha participat en la inauguració de la jornada ‘Alimentació 4.0: els reptes del segle XXI’, una iniciativa organitzada per l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) i la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU), amb el suport de l’Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (Asucova), que se celebra amb motiu de l’elecció de València com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017.

Durant l’obertura d’aquesta jornada, que té per objecte abordar la importància d’una alimentació sostenible i aprofundir en els reptes alimentosos del present segle, el President ha expressat, en nom de la societat valenciana, l'”orgull” que suposa aquesta designació per part de l’Organització de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura.

En la seua intervenció, Puig ha defensat també que ha de produir-se un canvi en el paper de la societat davant el consum, que, segons ha indicat, és “un instrument de vida”. “És molt important que la ciutadania prenga el protagonisme, que no siga simplement un nero espectador sinó que assumisca també la responsabilitat i el lideratge en el consum”, ha asseverat.

Però, a més de la responsabilitat individual que la societat ha d’assumir com a consumidora, el cap del Consell ha recordat que existeix una responsabilitat col·lectiva aplicable a les entitats governants. Per açò, ha instat a les administracions públiques a “adoptar una nova visió més sostenible i que done garanties de futur a tots els ciutadans i ciutadanes”.

En aqueix sentit, el President ha aprofitat la seua intervenció per a advertir que, en l’actualitat, les societats avançades produeixen “més aliments dels quals es necessiten” i que “quasi la tercera part de la producció agrària mundial acaba en la brossa”.

I aquest escenari -ha explicat- provoca dues realitats que conviuen. “Mentre el 13% de la població té problemes molt greus de nutrició, uns 800 milions de persones, en les societats més avançades abunden els problemes d’obesitat i malnutrició”, ha detallat.

Per açò, Puig ha incidit en la importància d’impulsar un sistema agroalimentari fort i potent combinant les aportacions de “tots els actors”. Per a enfortir el sector agroalimentari valencià, ha afegit, la Generalitat duu a terme, des de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, una agenda de treball en la qual predominen mesures orientades a fomentar la reestructuració de cultius, desenvolupar plans d’agricultura ecològica, avançar en la innovació agroalimentària, reduir el minifundisme, o implantar la modernització de regadius.

Importància de la dieta mediterrània

El cap del Consell, que ha estat acompanyat en l’obertura de la jornada per la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha ressaltat el paper que la dieta mediterrània ha jugat a la Comunitat Valenciana com a “instrument permanent de millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes”.

“Des de la Generalitat estem promocionant la dieta mediterrània per a situar-la en una posició central, però ha d’anar unida a formes de produir més modernes” ha conclòs.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris