25n
25N
25N

Puig veu el brot en l'Ausiàs March com a "exemple il·lustratiu" que s'ha de desescalar amb "màxima prudència"

Puig veu el brot en l'Ausiàs March com a "exemple il·lustratiu" que s'ha de desescalar amb "màxima prudència"
24/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit a “equilibrar una desescalada necessària amb una màxima prudència” perquè “la pandèmia continua absolutament vigent”, “el virus és ací” i “si ens relaxem acabem contagiant-nos”. “L’exemple del Col·legi Major Ausiàs March és bastant il·lustratiu”, ha indicat.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes aquest dissabte, en declaracions als mitjans, després de presidir el Comité Nacional del PSPV-PSOE, preguntat pel venciment de l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig.

Ximo Puig ha assenyalat que la Comunitat Valenciana porta un “temps molt tranquil” i ha reiterat que té els “millors registres i incidència d’Espanya i pràcticament de les regions europees”, encara que “és cert que produeix preocupació com continuarà avançant en la desescalada, que d’altra banda és necessària”. “Aquest equilibri ens preocupa”, ha admés.

No obstant això, ha subratllat que “no podem estar perimetrats per sempre” i que “cada vegada que avança la vacunació tenim més possibilitats de contenir la pandèmia”. “Per a contindre la pandèmia hem de mantindre la prudència i per això aquestes setmanes són crucials”, ha recalcat.

En aquesta línia, el ‘president’ ha demanat “ser conscients que el virus segueix ací” i s’ha referit al brot amb 89 casos positius en el Col·legi Major Ausiàs March de València: “Miren el que ha passat en l’Ausiàs March, si no som prudents hi ha conseqüències. La pandèmia continua absolutament vigent, el virus aquesta ací fora, ací, a tot arreu”.

“Tenim més armes per a combatre-ho en aquests moments perquè tenim la vacuna, però no podem relaxar-nos perquè si ens relaxem acabem contagiant-nos i en una situació pitjor. Continuarem intentant equilibrar el que és una desescalada necessària amb el que és una màxima prudència. Com més prudents siguem, més prompte podrem superar les restriccions”, ha afegit.

Preguntat per la possibilitat de relaxar més les mesures en hostaleria, oci o les festes populars, el president de la Generalitat ha defensat que “en aquests moments és necessari encara que hi haja restriccions perquè la política preventiva és fonamental”.

“Jo crec que l’exemple aquest del col·legi major és bastant il·lustratiu, 89 persones contagiades”, ha subratllat, al mateix temps que ha insistit: “Som conscients que no hem superat la pandèmia, estem molt millor que estàvem gràcies a l’esforç enorme de la societat valenciana, hem fet un pas avant com a societat molt important. Des del punt de vista també reputacional, la Comunitat en aquests moments està sent vista com una societat responsable, cívica, capaç de superar la situació de pitjor dificultat, continuem així”.

En aquesta línia, ha incidit en què el Consell “ha fet un gest clar de per on vol anar, que és la superació de les restriccions”. “Dins de 14 dies tornarem a avaluar com està la situació i tant de bo poguérem continuar avançant en aqueixa desescalada”, ha agregat.

En el cas concret de la Missa d’Infants, a preguntes dels mitjans, ha recordat que “està previst que en els espais oberts hi haja una possibilitat”, però que s’ha d'”organitzar bé” i no serà una Missa d’Infants “com tradicionalment vivim”. Ha indicat que la Conselleria de Sanitat i l’Arquebisbat estan treballant en aquesta qüestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =