25n
25N
25N

Ximo Puig destaca que els Pressupostos Generals de l'Estat són un 'pas avant decisiu' per a la recuperació de la Comunitat Valenciana

Subratlla que l'”aliança” entre el Govern del Consell farà que la Comunitat compte “en el pitjor moment en dècades”, provocat per la pandèmia, amb els Pressupostos de l’Estat i autonòmics “més adequats”

Ximo Puig destaca que els Pressupostos Generals de l'Estat són un 'pas avant decisiu' per a la recuperació de la Comunitat Valenciana
05/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 són un “pas avant decisiu” per a la recuperació de la Comunitat Valenciana, dobleguen l’aportació estatal al territori valencià dels últims comptes i responen a “velles reivindicacions” plantejades des de l’Administració autonòmica, com les d’obtindre almenys el 10% de la inversió estatal, aconseguir un finançament adequat per al transport metropolità de València o satisfer el deute de la Marina de València.

El responsable del Consell ha comparegut, al costat del ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en el Palau de la Generalitat en l’acte de presentació dels comptes de l’Estat de 2021 per a la Comunitat Valenciana. A l’acte han assistit també el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Puig ha agraït el “compromís” del Govern amb la Comunitat Valenciana, i ha subratllat que l'”aliança” entre Executiu central i Generalitat farà que el territori valencià compte “en el pitjor moment en dècades”, provocat per la pandèmia, amb els Pressupostos de l’Estat i autonòmics “més adequats”.

Ha indicat també que els PGE per al pròxim exercici mostren la “voluntat de cooperació” de tots dos governs en “la causa comuna contra la pandèmia i per la reactivació econòmica”. “Ningú entendria que no hi haguera un suport majoritari” per a aprovar-los en el Congrés, atés que, tal com ha dit, reactivaran l’economia i permetran crear ocupació i afrontar el futur “amb esperança”.

Ximo Puig ha saludat en aquest sentit “els compromisos complits” i que s’haja donat satisfacció a través dels pròxims Pressupostos de l’Estat “a velles reivindicacions”, com “eixe més del 10% de les inversions residenciat en la Comunitat Valenciana”, o que qüestions com el finançament del transport metropolità i la solució per al deute de la Marina de València hagen trobat “per fi” una resposta.

Per part seua, el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha subratllat que els PGE són els “més ambiciosos” dels últims 10 anys per a la Comunitat, que rebrà en 2021 el 10,8% de la inversió prevista per a tota Espanya. “Dupliquem el muntant total pressupostat en els pressupostos del 2018, aconseguint els 1.458 milions d’euros”, una quantitat que busca “pal·liar el dèficit d’inversió que la Comunitat patia al llarg d’aquests últims anys”, ha manifestat.

Tal com ha exposat, el territori valencià té pressupostades inversions per valor de 1.267 milions d’euros: a Alacant, 263 milions, la qual cosa suposa duplicar el pressupost que fins ara disposaven les inversions de la província; a Castelló 227 milions, quantitat que representa augmentar el pressupost existent fins ara en un 69%, i a València 583 milions, la qual cosa incrementa el pressupost disponible en un 72%. A més, a aquestes inversions, cal afegir altres 195 milions d’inversions a realitzar en habitatge en el conjunt de la Comunitat, que es concretaran en la Conferència Sectorial.

El ministre ha anunciat a més que aquest dijous el Consell de l’Entitat Estatal de Sòl (Sepes) autoritzarà la licitació de les obres d’urbanització dels terrenys de la Caserna d’Enginyers a València, amb un pressupost de licitació de 3,4 milions d’euros, “un pas més perquè aquesta ciutat compte amb 370 habitatges destinats a lloguer assequible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 1 =