25n
25N
25N

Puig trasllada al BEI que la Generalitat reformularà el programa de col·legis amb la finalitat que les infaestructures pendents estiguen finalitzades en 2018

El President ha subratllat el suport del BEI al Corredor Mediterrani i a l’Agència Valenciana de la Innovació

Puig trasllada al BEI que la Generalitat reformularà el programa de col·legis amb la finalitat que les infaestructures pendents estiguen finalitzades en 2018
13/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al Banc Europeu d’Inversions (BEI) que el Govern valencià presentarà al setembre una reformulació del programa de col·legis amb l’objectiu que les 17 instal·lacions educatives pendents, algunes de les quals es troben ja en “plena execució”, estiguen finalitzades en 2018.

El cap del Consell ha mantingut a Luxemburg una reunió amb el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, Román Escolano, una trobada que ha qualificat de “molt positiu” i que ha emmarcat en la voluntat d'”estrènyer les relacions” amb aquest organisme i la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i del conjunt d’instruments que té a la seua disposició.

Puig ha posat en relleu l'”enorme” esforç que està realitzant el Consell en l’execució d’infraestructures educatives, i ha destacat la necessitat de “superar” la relació problemàtica que va tenir l’anterior Consell amb el BEI en aquest àmbit. “El que volem és donar la confiança que no va a haver-hi cap paràlisi i que es van a finalitzar tots els col·leges l’any 2018”, ha assegurat Puig.

Durant la reunió, el President ha explicat als responsables del BEI com avança el procés de “renovació” de l’Institut Valencià de Finances (IVF), i ha apostat per explorar diferents fórmules per a, a través dels instruments amb els quals explica la Generalitat, consolidar una “millor” relació entre ambdues institucions.
Tal com ha assenyalat, la visita a Luxemburg té com a objectiu “recuperar” la confiança del BEI amb les institucions valencianes. “El que volem és, a partir d’un treball fet durant aquests dos anys i que ara es culminarà amb la reestructuració del IVF, estar en disposició d’abordar nous projectes”, ha subratllat Puig.

Així, el President ha posat de manifest l’interés de la Generalitat que augmente la presència del BEI a la Comunitat Valenciana. “Se’ns han obert les diferents possibilitats que hi ha damunt de la taula”. Entre elles es troba una “nova” reformulació de suports en el camp de l’agricultura per a empreses agràries i ramaderes, una experiència que ja ha donat els seus primers passos a Itàlia i que el Consell estudiarà. A més, també figura el suport a l’Agència Valenciana de la Innovació, que començarà a funcionar enguany.

“La indústria agroalimentària és essencial per a la Comunitat Valenciana i, per tant, qualsevol iniciativa ens sembla molt interessant”, ha remarcat Puig, que ha precisat que “l’objectiu és finançar projectes d’empreses del sector agrari”.

Corredor Mediterrani

Després de la reunió, el President ha celebrat, així mateix, el suport del BEI al Corredor Mediterrani, una infraestructura “amb un potencial de creixement i desenvolupament de caràcter europeu fonamental”.

Per la seua banda, el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, ha assegurat, respecte a l’entrada en funcionament de l’Agència Valenciana de la Innovació, que aquest organisme “necessita disposar d’instruments financers a través dels quals desenvolupar la seua actuació”, uns instruments basats en capital de risc i que el BEI “coneix bé” i que es poden desenvolupar en col·laboració amb el IVF.

Illueca ha traslladat igualment al vicepresident del BEI el nou model del IVF. En aquest sentit, ambdues institucions han acordat treballar per a augmentar l’activitat creditícia destinada a pimes que realitza el banc públic valencià amb fons de l’organisme europeu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

Valencia activa
bombers
Valencia activa