25n
25N
25N

Puig trasllada aquest dilluns a Sánchez una llista amb infraestructures per a contagiats lleus o asimptomàtics

El president diu que cal “aprendre la lliçó” i tindre producció pròpia d'”alguns” productes sanitaris

Puig trasllada aquest dilluns a Sánchez una llista amb infraestructures per a contagiats lleus o asimptomàtics
06/04/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, traslladarà aquest dilluns al president del Govern central, Pedro Sánchez, un llistat amb les infraestructures disponibles en la Comunitat per a allotjar a contagiats pel coronavirus que es troben lleus o que estan asimptomàtics. L’objectiu és evitar els contagis.

Puig s’ha pronunciat així en una roda de premsa després de participar en la reunió del president del Govern amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Durant la trobada virtual, Sánchez ha demanat a les CCAA aquest llistat d’infraestructures, i Puig ha respost que li ho remetrà demà mateix –encara que s’ha donat un termini fins al divendres– perquè la Comunitat “fa temps que treballa en això” i s’ha avançat.

Puig, que considera “bona” la proposta, ha detallat que l’autonomia disposa de 4.000 places hoteleres que poden ser utilitzades per a aquesta fi; a més d’hospitals de campanya i un altre conjunt d’equipaments “potents” com les instal·lacions de l’antiga Fe o espais cedits per altres institucions.

Segons el parer del ‘president’, és “molt important” que aquelles persones lleus o asimptomàtiques estiguen aïllades en una situació de confort i d’anonimat personal, de confidencialitat, “que siga la millor situació possible”, ha destacat. “I això es pot aconseguir en hotels”, ha posat com a exemple.

MÀSCARES PER A TREBALLADORS

Puig, preguntat per si el Consell disposa de màscares suficients per a proveir als treballadors que s’incorporaran el 10 d’abril als seus llocs de treball, ha comentat que estan intentant tindre tot l’estoc possible.

“Fins a aquest moment ha sigut molt difícil perquè el mercat estava concentrat a la Xina”, ha dit, per a recordar que aquest dilluns, “si tot va bé”, arribarà un nou avió a la Comunitat que “portarà una gran quantitat de màscares”, entre un altre material.

Així, des del Govern valencià es continua comprant “tot el que es pot” per a donar la “màxima protecció” a les persones, i ha comentat que també s’ha iniciat una línia de producció pròpia. Ha dit que hi ha empreses del sector tèxtil que està fabricant material sanitari en l’autonomia.

En qualsevol cas, ha comentat que d’aquesta pandèmia s’ha d’aprendre una “lliçó”: “Hem de tindre alguns productes sanitaris al nostre abast, hem de tindre producció pròpia necessàriament”, ha postil·lat. Sobre els test ràpids que ha de repartir l’Executiu, ha afirmat que la Comunitat rebrà uns 100.000 però no ha donat una data concreta.

Finalment, preguntat per si en la reunió amb els presidents s’ha parlat de com serà el final del confinament, Puig ha asseverat que no s’han donat dates concretes i ha puntualitzat que el que ocórrega aquesta setmana “també serà molt important” i si segueix la tendència favorable, buscar l’inici de la transició, “que no serà de hui per a demà”, ha afegit.

“Serà un itinerari per a la normalització i no haurà de ser tan homogeni com el confinament, ja que dependrà de les zones i dels municipis. Hem quedat hui que hi haja un enllaç entre Govern i CCAA per a anar parlant de com es produirà aqueix itinerari”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =