25n
25N
25N

Ximo Puig trasllada al Rei la "urgent necessitat" per a la Comunitat Valenciana de la reforma del finançament autonòmic

Ximo Puig trasllada al Rei la "urgent necessitat" per a la Comunitat Valenciana de la reforma del finançament autonòmic
24/07/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat a La seua Majestat el Rei Felip VAIG VEURE la “urgent necessitat” que té la Comunitat Valenciana que s’escometa la reforma del model de finançament autonòmic per a “protegir l’estat de benestar i garantir la igualtat entre els espanyols”.

El president, que ha sigut rebut pel cap de l’Estat en una audiència celebrada en el Palau de la Zarzuela, ha destacat en la reunió el “bon moment” que viu la Comunitat Valenciana i que ha vinculat amb el “clima de confiança” generat en els últims quatre anys, amb els avanços reeixits en termes socials i econòmics.

Ximo Puig ha subratllat que la Comunitat Valenciana “representa una part fonamental del futur d’Espanya” i, per això, reivindica el paper que li correspon , “ni més ni menys”, la qual cosa passa per aconseguir un canvi en el model de finançament que “garantisca la igualtat” dels ciutadans i ciutadanes amb independència del territori en el qual visquen.

El responsable del Consell ha agraït a més la “voluntat permanent de cooperació, de col·laboració i de presència en la Comunitat Valenciana” mostrada pel Rei, així com la seua implicació en els grans projectes que s’impulsen des d’ella. “La Comunitat Valenciana necessita més visibilitat i el Rei ens ajuda” en aquest objectiu, ha indicat el president al final de la reunió.

Ximo Puig ha mostrat la seua voluntat de contribuir a una participació activa en la construcció d'”una Espanya diversa i plural, que cal veure com a aportació des de les diferents mirades”, i referent a això ha ressaltat la seua “lleialtat institucional” a la Corona, una lleialtat que, tal com ha indicat, està “clarament cimentada en aqueixa visió d’una Espanya profundament democràtica i profundament respectuosa amb els fets diferencials”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quatre =

premios go valencia
ficcions 2019-2020