25n
25N
25N

Puig trasllada a Timmermans que la Comunitat accelerarà les inversions associades a l'estratègia del Pacte Verd

Puig trasllada a Timmermans que la Comunitat accelerarà les inversions associades a l'estratègia del Pacte Verd
08/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd, Frans Timmermans, que la Comunitat Valenciana accelerarà les inversions associades a l’estratègia del Pacte Verd Europeu i plantejarà projectes relacionats amb la mobilitat, les energies renovables, l’aigua i el medi ambient.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda per videoconferència amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, en la qual s’han abordat diferents qüestions relacionades amb les mesures que està impulsant la UE per a fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia de COVID-19.

Timmermans ha comunicat al president de la Generalitat que el pla europeu de reactivació de l’economia incorporarà mesures sobre turisme i mobilitat sostenible, dos àmbits d’especial importància per a les polítiques del Consell, i a més considera “estratègica” la connexió del corredor mediterrani, en un escenari en què es realitzarà una aposta pel ferrocarril.

Precisament en relació amb el turisme, el president de la Generalitat ha incidit, durant la seua reunió amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, en la necessitat de desenvolupar un protocol de seguretat a nivell europeu que permeta unificar criteris entorn de les destinacions turístiques.

Tal com ha indicat el president, Europa ha de ser capaç de generar un “marc de confiança i de seguretat en els desplaçaments”, mitjançant l’adopció d’un marc d’actuació similar al promogut amb l’Acord de Schengen. “Cal obrir com més prompte millor l’espai aeri europeu amb seguretat”, ha assegurat el president.

Ximo Puig ha indicat, d’altra banda, que el repte de la mobilitat sostenible també constitueix una prioritat per a la Generalitat, com es reflecteix en la proposta plantejada en l’última conferència de presidents, en la qual va sol·licitar l’activació de mesures extraordinàries per a dotar de recursos econòmics a les empreses públiques de transport, accelerar la renovació tecnològica i ecològica del parc automobilístic i rebaixar l’IVA del 21% al 10% en les bicicletes, bicis elèctriques, patinets.

D’altra banda, Timmermans també ha ressaltat en aquesta trobada que la UE donarà un impuls a les infraestructures hidràuliques i a l’agricultura. A més, ha convidat a la Comunitat a presentar ja projectes susceptibles d’obtenir fons europeus amb la finalitat de comptar amb majors oportunitats de finançament.

Eliminar traves burocràtiques

Així mateix, una altra de les qüestions que s’han plantejat en la trobada ha sigut la importància d’agilitar els tràmits administratius per a accelerar les inversions. Puig ha advocat en aquest sentit per l’adopció de mesures a escala europea que ajuden a la desburocratització, un objectiu compartit per Timmermans, que ha al·ludit a la posada en marxa de mecanismes per a l’accés directe a fons europeus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =