25n
25N
25N

Ximo Puig subratlla la importància de reforçar la sanitat pública per a fer front a la pandèmia de COVID-19 en les millors condicions

El cap del Consell assenyala que és el moment “d’aprofitar aqueix la defensa de la salut pública, universal i de qualitat per a enfortir-la”

Ximo Puig subratlla la importància de reforçar la sanitat pública per a fer front a la pandèmia de COVID-19 en les millors condicions
14/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància de reforçar la sanitat pública per a fer front a la pandèmia de COVID-19 en les millors condicions, durant l’acte de lliurament dels Premis de l’Any que concedeixen Levante-EMV i Premsa Ibèrica als col·lectius que estan en primera línia de la lluita contra el coronavirus.

Puig ha assistit al primer dels actes de lliurament dels Premis de l’Any que concedeixen Levante-EMV i Premsa Ibèrica -se celebraran cinc actes, un per cada premi-, en el qual s’han concedit guardons als col·legis oficials de professionals de Medicina, Infermeria, Farmàcia, Biologia i Veterinària.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha reconegut la gran faena realitzada per aquests col·lectius, i ha apel·lat “a la corresponsabilitat concèntrica” per a continuar adoptant mesures que contribuïsquen a enfortir la sanitat.

“Tenim un sistema públic de salut molt potent -ha continuat el president-, però que també ha demostrat les seues febleses i les seues incerteses, i ara és el moment d’aprofitar aqueix camí en la defensa de la salut pública, universal i de qualitat per a reforçar-la i per a fer reformes necessàries”.

Per això, Puig ha indicat que s’ha de realitzar “una transformació del model sanitari públic per a dotar-nos de majors garanties i major seguretat i tindre una societat cohesionada i justa, en la qual ningú es queda al marge”.

“La sanitat pública espanyola ha atés a totes les persones, més enllà de la seua condició, i això mereix que siguem capaces d’enfortir-la i dotar-la de tots els mitjans suficients i de vincular-la a la investigació, perquè sense ciència no hi ha futur”, ha afirmat el titular del Consell.

En aquest sentit, Puig ha expressat la seua confiança que “si estem junts, treballem amb intel·ligència i pensant en l’interés general, salvarem moltes vides i la dignitat d’una societat que té dret a mirar cap avant”.

En aquesta cinquena edició s’han concedit cinc Premis de l’Any, d’igual entitat i categoria tots ells, a les persones, entitats i institucions que, des dels primers moments de l’emergència, han prestat serveis essencials per a la societat amb greu risc per a la seua salut.

A més dels premis entregats aquest dilluns, també han sigut guardonats en aquesta edició els integrants de la cadena agroalimentària; organitzacions i entitats que van desplegar accions especials de solidaritat en els pitjors moments de la pandèmia; forces i cossos de seguretat de l’Estat, Administració autonòmica i els ajuntaments que van vetlar per la societat durant el llarg confinament, i empreses i personal treballador dels serveis de neteja i sanejament urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + nou =

museo prehistoria