25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig sol·licita formalment el trasllat de la seu de Ports de l'Estat a la Comunitat Valenciana

El president assegura que no és comprensible que aquest organisme, que coordina i controla l’eficiència dels ports de titularitat estatal, se situe a 350 quilòmetres de la mar

Ximo Puig sol·licita formalment el trasllat de la seu de Ports de l'Estat a la Comunitat Valenciana
14/07/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, durant la seua intervenció en la junta general de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), que ha sol·licitat formalment al Govern central el trasllat de l’organisme públic Ports de l’Estat, que actualment es troba a Madrid, a la Comunitat Valenciana.

El president ha assenyalat que no és comprensible que aquest organisme, que coordina i controla l’eficiència dels ports de titularitat estatal, se situe a 350 quilòmetres de la mar, per la qual cosa instarà el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, del qual depén, a situar la seua seu a València.

Així mateix ha assegurat que el “centralisme ineficient que absorbeix recursos i drena riquesa” no és l’únic desafiament al qual s’enfronta la Comunitat Valenciana, i ha qualificat de reivindicacions inajornables el finançament autonòmic o el Corredor Mediterrani.

En aquest sentit, ha advocat per establir aliances territorials que facen possible el “progrés de l’Espanya d’Espanyes”, “en la qual no tot passe per Madrid”. Com a exemple dels “ponts” entre territoris que la Comunitat Valenciana està impulsant, el president s’ha referit al recent cim celebrat a Palma, així com a la pròxima reunió que sobre el sistema de finançament es mantindran a Andalusia.

Trobada amb alts representants de la CE

En el transcurs de l’acte, en el qual també ha intervingut Josep Antoni Durán i Lleida, el president també ha anunciat que el mes vinent de setembre se celebrarà a València una trobada amb alts representants de la Comissió Europea amb la finalitat que les empreses valencianes coneguen la nova estratègia industrial de la Unió Europea i puguen formar part de les aliances empresarials europees.

La trobada contribuirà al fet que les empreses valencianes puguen aprofitar l'”oportunitat històrica” que suposa participar en grans aliances empresarials com les ja anunciades per a la fabricació de bateries elèctriques, l’hidrogen verd, o l’aviació de zero emissions.

Referent a això, Puig ha manifestat que “malgrat les dificultats del present, hem de començar a pensar en un futur” per això el Consell està impulsant aliances estratègiques, però són les empreses els qui han de decidir integrar-se en elles. Aquestes aliances contribuiran a diversificar els proveïdors i reduir la dependència de la Xina i els Estats Units, aplicant els principis d'”autonomia estratègica oberta” de Brussel·les.

Complicitat per a superar la crisi

D’altra banda, el president ha reclamat la complicitat de l’empresariat per a continuar avançant en la recuperació de la crisi sanitària i econòmica, assegurant que les mesures restrictives per a contenir la pandèmia “es mantindran durant l’estrictament necessari”, i que aniran acompanyades d’una nova convocatòria d’ajudes del Pla Resistir Plus que permetrà que totes les empreses puguen sol·licitar-les amb independència del sector al qual pertanguen i de si tenen deute comercial.

Puig ha assegurat que s’ha recuperat el nivell d’ocupació, però el virus roman i s’ha de continuar actuant en conseqüència i “ser corresponsables”.

Finalment, ha manifestat sentir-se orgullós per l’empresariat de la Comunitat Valenciana que representen més de 150 empreses líders, 270.000 ocupacions, i una facturació del 65% del PIB de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =