25n
25N
25N

Puig sol·licita comparéixer a Les Corts per a informar sobre la situació sanitària

Puig sol·licita comparéixer a Les Corts per a informar sobre la situació sanitària
15/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sol·licitat comparéixer a Les Corts per a informar sobre la situació sanitària i sobre les diferents actuacions del Consell davant la pandèmia de la COVID-19 i les seues conseqüències en la Comunitat Valenciana.

El cap de l’Executiu autonòmic va avançar aquest dimarts aquesta decisió als i les portaveus dels grups parlamentaris a la Cambra valenciana, amb els qui va analitzar l’emergència sanitària, social i econòmica ocasionada pel coronavirus, en la cinquena reunió per videoconferència que manté amb ells. El president de la Generalitat ha celebrat una reunió setmanal d’aquestes característiques amb els síndics de Les Corts per a oferir-los totes les dades de la crisi i atendre les seues propostes.

El màxim responsable del Consell ha reiterat que “com a Govern” s’ha assumit “la responsabilitat” en la presa de decisions “ràpides” davant aquesta crisi sanitària i s’ha tractat de mantenir la “màxima transparència i qualitat democràtica” sobre aquestes.

En aquest sentit, ha afirmat que a més de les reunions setmanals amb els i les portaveus parlamentaris “ha arribat el moment d’anar a Les Corts a donar compte de l’actuació de la Generalitat” i a escoltar “els plantejaments dels altres grups” davant “una causa comuna, que és véncer la pandèmia”.

Puig, qui ha insistit en la necessitat de “continuar l’esforç de totes i tots” i en la importància de “no baixar la guàrdia i combatre la relaxació” per a véncer a la COVID-19, ha mostrat la seua total disposició a oferir informació de quantes actuacions ha dut a terme el Consell i a actuar “amb una transparència absoluta” davant la cambra representativa de la ciutadania valenciana.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la seua participació per videoconferència en la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), un fòrum en el qual ha traslladat als i les representants de l’empresariat les últimes mesures del Consell davant la crisi causada pel coronavirus i ha obtingut informació i propostes d’aquests.

Desé avió

El president de la Generalitat ha anunciat també l’arribada del desé vol contractat per la Generalitat dins de l’Operació Ruta de la Seda per a proveir a la Comunitat Valenciana de material sanitari des de la Xina.

Es tracta d’un Boeing 777 de la companyia Ethiopian Càrrec que va enlairar de Guangzhou i arribarà a Madrid després de fer escala a Addis Abeba.

L’avió transporta 2.572.000 màscares (30.000 d’elles FFP2), 66.000 equips EPI, 170.000 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

En total, inclòs aquest vol, ja han arribat 14,6 milions de màscares, 6,8 milions de guants, 708.851 equips EPI, 517.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 1 =