25n
25N
25N

Puig sobre 10N: "Si no hi ha hagut possibilitat d'un acord de govern estable, és l'eixida constitucional que existeix"

Puig sobre 10N: "Si no hi ha hagut possibilitat d'un acord de govern estable, és l'eixida constitucional que existeix"
18/09/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat la convocatòria de noves eleccions a Espanya, alguna cosa que creu que no és una “bona notícia”, si bé ha afegit que, en tot cas, “si no hi ha hagut cap possibilitat de concertar un acord de govern solvent i estable, és l’eixida constitucional que existeix”.

No obstant això, ha volgut deixar clar que les institucions funcionen, “la qual cosa no funciona probablement adequadament és la capacitat de diàleg entre actors polítics”. El ‘president’ s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntat per les noves eleccions, durant la seua visita a la Fira Internacional del Calçat MICAM Milà 2019.

El ‘president’ ha considerat que els nous comicis no són “una bona notícia” per al país ni per a la Comunitat Valenciana, però ha puntualitzat que “si no hi ha hagut cap possibilitat de concertar un acord de govern solvent i estable, és l’eixida constitucional que existeix”.

“Les institucions funcionen, la qual cosa no funciona, probablement, adequadament és la capacitat de diàleg entre actors polítics. La via de futur ha de ser la superació del frontisme i buscar acords per als grans temes que té aquest país oberts”, ha sostingut Puig, que ha precisat que és el finançament de l’estat de benestar i el finançament autonòmic, l’educació o com fer front a la recessió.

En aquest context, Puig ha subratllat que “no pot deixar-se en un entorn d’incertesa i ha confiat que es transite cap a unes eleccions en les quals es busquen solucions de debò per al país, se supere el partidisme i se supere una posició d’immobilisme i confort en la discrepància”.

Així mateix, ha considerat “raonable” que els líders polítics facen una anàlisi autocrítica per a després concebre “aqueixa visió general de país que tothom ha de tindre”, perquè considera que els partits tenen la fi fonamental de “garantir la bona governança del país”.

A més, ha lamentat que durant els últims sis anys Espanya “viu una enorme precarietat institucional i inestabilitat gran en la governança”. “Algunes comunitats hem estat mantenint la institucionalitat, hem de col·laborar per a fomentar un clima favorable a l’estabilitat”, ha fet notar.

Qüestionat sobre si els acords en les comunitats autònomes haurien d’haver-se traslladat a l’Executiu Central, el ‘president’ ha assegurat que “no es pot mimetitzar”, encara que ha precisat que “s’haguera pogut emular, però no ha sigut el cas”.

“La legislatura passada vam estar amb un govern en minoria amb suport extern de Podemos, ara Podem està en el govern valencià. Qualsevol de les eixides pot ser possible, cal tindre voluntat d’enteniment i d’acord en els continguts i en el programa, i en aquest moment no s’ha produït”, ha lamentat Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 4 =