25n
Orgull
Orgull

Puig sobre el recurs judicial de Catalunya per l'impagament d'avançaments: "Nosaltres estem pel diàleg i la solució"

Puig sobre el recurs judicial de Catalunya per l'impagament d'avançaments: "Nosaltres estem pel diàleg i la solució"
21/08/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que no sap si la via judicial “és la correcta” per a abordar el finançament de les comunitats autònomes i ha assenyalat, després d’anunciar la Generalitat de Catalunya que portarà al Govern central als tribunals per l’impagament d’avançaments de 2019, que en la Comunitat s’està “pel diàleg i per la solució més que fer partidisme i confrontació” en aquest tema.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat per la seua valoració de l’anunci realitzat pel vicepresident de la Generalitat catalana i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, de recórrer a la justícia per a reclamar el pagament d’aqueixos avançaments pendents de pagament, convidant a altres autonomies a sumar-se.

Puig ha recordat que la Generalitat Valenciana ja va intentar en un moment donat “plantejar un litigi de caràcter judicial respecte al finançament” en entendre que estava “assistida per la raó”, ja que tots els informes objectius que existeixen situen a la Comunitat Valenciana com “la pitjor finançada”.

“Ara, la via judicial no sé si és la via correcta. Cada govern pot entendre-ho d’una manera o d’una altra, jo crec que hem d’anar al fons de la qüestió i és que ha d’haver-hi un govern que tinga competències i capacitat per a poder sustentar un finançament just. I per a això és bastant important que hi haja un govern, no un govern en funcions”, ha agregat.

El ‘president’ ha manifestat el seu desig que “hi haguera una via perquè aquestes liquidacions a compte es pogueren produir” i ha assenyalat que “va haver-hi una voluntat per part de la ministra d’Hisenda, i ho va dir amb total claredat, però sembla que l’Advocacia de l’Estat no ho permet”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =