25n
25N
25N

Puig es mostra "segur" que els Pressupostos de Sánchez "compliran amb els valencians"

Puig es mostra "segur" que els Pressupostos de Sánchez "compliran amb els valencians"
29/02/2020 -

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha insistit en la “necessitat” d’uns Pressupostos Generals de l’Estat en 2020 “on la Comunitat tinga el suport inversor necessari i que ja es va incorporar en els comptes de 2019 que van ser bloquejades” i s’ha mostrat “segur” que “el pròxim PGE del Govern de Pedro Sánchez complirà amb els valencians”.

Així s’ha pronunciat Puig durant la seua intervenció en el Comité Nacional celebrat aquest dissabte a València. A més, ha defensat, davant la proximitat del 8 de març, que els socialistes estaran al costat de les dones feministes en el debat sobre l’abolició de la prostitució” perquè “aquesta forma d’esclavitud afecta la dignitat i els drets humans”.

No pot haver-hi justícia sense igualtat, perquè la pitjor desigualtat és la que pateixen les dones” i ha advertit que “enfront d’aquells que intenten desnaturalitzar aquest debat, ara més que mai cal defensar el feminisme”. Per això, Puig ha insistit que els socialistes “lluitaran, en col·laboració amb els ajuntaments, per a aconseguir un espai de dignitat que faça a la Comunitat més decent, farem la vida impossible a aquells que fan la vida impossible a les dones”, ha explicat el PSPV en un comunicat.

El dirigent socialista ha destacat en el seu discurs en el Comité Nacional que han celebrat aquest dissabte la “immensa confiança” que els ciutadans han depositat en el PSPV-PSOE i ha apel·lat a “afrontar-la amb la màxima responsabilitat”.

“És el moment d’accentuar la capacitat de gestió i el projecte de transformació, de cohesió territorial, progrés i justícia social, assumir els nous reptes i consolidar el que s’ha fet”, ha apuntat.

Per a Puig, l’executiu que dirigeix Pedro Sánchez “és el model de govern que volíem els socialistes valencians, és el millor govern per a Espanya” i ha apuntat que “la millor coalició és la coalició amb la ciutadania, ara tenim una gran oportunitat, estem en el moment valencià” i, per això, el full de ruta és “reivindicar els interessos dels valencians amb diàleg i lleialtat”.

Davant això, ha remarcat la “necessitat” d’uns Pressupostos Generals de l’Estat en 2020 “on la Comunitat tinga el suport inversor necessari i que ja es va incorporar en els comptes de 2019 que van ser bloquejades”. En aquest sentit, s’ha mostrat “segur” que “el pròxim PGE del Govern de Pedro Sánchez complirà amb els valencians”.

Per al president de la Generalitat, “la nostra primera reivindicació és la reforma urgent del finançament autonòmic que garantisca la igualtat, perquè no defensem privilegis volem la igualtat entre espanyols”. “Hem aconseguit visibilitzar el problema valencià, hem posat en el debat l’infrafinançament o el dúmping fiscal, però és necessari descentralitzar el poder concentrat a Madrid”, ha indicat.

CONSOLIDACIÓ DEL PROJECTE

Puig ha assegurat que aquesta legislatura “ha de ser la de la consolidació del projecte que iniciem en 2015 que ha permés que els valencians visquen millor hui que fa cinc anys, a més, hem superat la hipoteca reputacional”, ha apuntat.

Així, ha repassat les dades que “demostren que la Comunitat ha sigut un motor de creixement econòmic, per exemple, amb rècord d’exportacions, de turisme i d’inversió estrangera i amb la xifra d’ocupació més alta dels últims 10 anys que es va aconseguir en 2019”.

A més, ha assenyalat que, “malgrat tots els problemes heretats del PP, la Generalitat ha posat solució a molts d’ells i ha apostat per una mirada social”, ja que, segons ha indicat Puig, “la Comunitat és l’autonomia que més ha augmentat la despesa social”.

“Som els que més persones hem incorporat al sistema de dependència i, malgrat tota la propaganda terrible que volen fer contra el nostre sistema sanitari, va millor que quan governava el PP”, ha explicat. “Amb l’esforç del partit i de la gent, des de les institucions estem convergint en la igualtat d’oportunitats per als valencians i valencianes”, ha apuntat.

D’altra banda, Puig també s’ha referit a l’emergència climàtica per a destacar que “és un repte que ens exigeix actuar immediatament, hem d’actuar amb consciència clara, no pot haver-hi una transició on els treballadors siguen els grans perdedors”.

Per al dirigent socialista, “el Mediterrani és la zona zero del canvi climàtic”, per això, ha exigit una estratègia específica de la Unió Europea per al Mediterrani perquè “la lluita contra el canvi climàtic requereix accions contundents” i ha anunciat el Pla de Reforestació de tota la Comunitat i l’impuls de l’anomenat “Green new Deal”, alineat amb la UE i la societat civil”.

Finalment, durant el Comité Nacional també s’han presentat dues resolucions davant el 8 de Març i per l’ocupació “digna i de qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 4 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar