25n
25N
25N

Puig: "Vaig a fer tot l'esforç perquè puga haver-hi uns pressupostos de la Generalitat per al 2020"

Arxiu

Puig: "Vaig a fer tot l'esforç perquè puga haver-hi uns pressupostos de la Generalitat per al 2020"
14/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que li agradaria que haguera pressuposats autonòmics per al 2020, encara que hi ha una situació d’interinitat a Espanya que genera incerteses. En tot cas, ha asseverat: “Jo vaig a fer tot l’esforç perquè puga haver-hi uns pressupostos de la Generalitat per al 2020”.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat sobre si hi haurà o no pressupostos per al pròxim any o s’optarà per la pròrroga dels actuals, una setmana després que el conseller d’Hisenda, el també socialista Vicent Soler, afirmara que s’està “pegant moltes voltes” a la possibilitat de la pròrroga, ja que “et pots arriscar a fer un pressupost d’ingressos però et pots equivocar moltíssim” i “és un risc molt gran”.

El president ha afirmat “amb total claredat” que a ell li agradaria que hi haguera nous comptes per a l’any que vé i treballarà perquè així siga, ja que “és el raonable” i és el que s’intenta fer cada any, confeccionar un pressupost que “done cobertura a un projecte polític de progrés i de prosperitat social per a la Comunitat Valenciana”.

“Jo vaig a treballar perquè siga possible. Ara bé, cal tindre en compte les circumstàncies que vivim, hi ha algunes comunitats com Madrid que han decidit que no van a fer pressupostos perquè els paràmetres generals no estan clars, és cert que vivim en una situació d’interinitat a Espanya que determina algunes de les incerteses, però eixes incerteses no poden tampoc paralitzar-nos”, ha indicat.

També s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió la portaveu d’Unides Podem a Les Corts, Naiara Davó, que ha reiterat que sempre han dit que la pròrroga “no és l’escenari ideal” i tenen la capacitat i possibilitat d'”aconseguir uns nous pressupostos, fins i tot amb els obstacles que arriben des de fora”.

Davó ha incidit que aposten per uns nous comptes, perquè el Botànic sempre ho ha fet i ara hi ha noves conselleries que “necessiten de recursos propis i personal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − un =