25n
25N
25N

Puig celebra que es presenten els PGE i adverteix els grups que retardar l'aprovació "va en contra de la ciutadania"

Demana als diputats valencians el suport als comptes si milloren les oportunitats dels valencians

Puig celebra que es presenten els PGE i adverteix els grups que retardar l'aprovació "va en contra de la ciutadania"
08/01/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera “positiu” que el Govern “complisca i presente els pressupostos”, espera veure reflectida en ells una inversió territorializada del 10% per a la Comunitat Valenciana i ha advertit que retardar la seua aprovació “va en contra de la ciutadania”.

Així ho ha indicat el ‘president’ davant els mitjans en ser preguntat sobre com valora que el Consell de Ministres tinga previst aprovar aquest divendres el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i què espera d’eixos comptes.

“Em pareix molt positiu”, ha indicat, alhora que espera que en eixos pressupostos aparega reflectit el compromís del president, Pedro Sánchez, de destinar a la Comunitat el 10% de les inversions regionalizadas, a més d’altres qüestions com l’aportació a la dependència, el repagament o el transport metropolità: “És el que ens correspon, la qual cosa ens ha dit el president i estic convençut que així serà”.

Preguntat sobre si creu que eixos comptes aconseguiran el suport necessari en el Congrés, ha indicat que vol pensar que el conjunt dels grups “entenguen la necessitat que Espanya compte amb un pressupost que, a més, va a millorar la vida dels ciutadans”.

“Al marge de quan siguen les eleccions, de la conjuntura, la qual cosa és important és que es tinga en compte que retardar l’aprovació dels pressupostos va en contra de la ciutadania”, ha agregat.

Així, ha demanat “específicament als diputats de la Comunitat Valenciana” que davant eixe pressupost, “si millora clarament les expectatives i les oportunitats dels valencians, adopten una posició favorable més enllà del seu concepte partidista”.

ESPANYA “NECESSITA MOLTA ESTABILITAT”

Sobre si s’esgotarà la legislatura, Puig ha indicat que Espanya “ha viscut massa temps d’inestabilitat” i a ell li agradaria “que l’any llarg que queda es puga esgotar” perquè seria “bo per a les expectatives econòmiques, de creixement i de desenvolupament de la societat espanyola”. “Eixa –ha apuntat– és la pretensió que ha de tindre qualsevol governant i crec que que Pedro Sánchez fa bé a intentar donar confiança”.

Encara que les circumstàncies parlamentàries i de la pròpia situació política són les que decidiran el futur, ha prosseguit el president valencià, “la intenció és positiva” i espera que tots els grups, “més enllà de les legítimes diferències i ambicions, finalment es posen d’acord a donar estabilitat perquè Espanya necessita en aquests moments molta estabilitat” com, d’altra banda, “s’ha aconseguit a la Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tretze =

CCCC
torrent