25n
25N
25N

Puig assegura que no existeix "pulsió de canvi" i que per "lògica" s'hauria de mantindre "el camí iniciat"

Puig assegura que no existeix "pulsió de canvi" i que per "lògica" s'hauria de mantindre "el camí iniciat"
26/04/2019 -

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que en la Comunitat Valenciana no existeix “pulsió de canvi” i que s’està “lluny del frontisme” de fa quatre anys, per la qual cosa la “lògica diria que hauríem de continuar transitant pel camí iniciat”.

Encara així, ha considerat que es donen “incerteses” que ha identificat amb el “viratge” de “les dretes democràtiques cap a posicions extremistes”. Puig s’ha pronunciat així durant una trobada informal amb els mitjans d’Alacant i en el qual ha valorat la situació política derivada de la convocatòria electoral.

“La incertesa la marquen el viratge que han repercutit les dretes democràtiques cap a posicions extremistes, radicals”, ha sostingut i ha afirmat que s’han “adossat a l’extrema dreta”. Al seu judici, “han abandonat la moderació i, per tant, el perill que finalment aquesta política basada en el rancor, l’odi al diferent, la frustració acabe tenint un suport que indirectament puga facilitar un govern de les dretes”.

Així mateix, a preguntes sobre quina valoració feia de l’avançament electoral de les autonòmiques, Puig ha estimat que la política “té una jerarquització cap a la política nacional”, però ha assenyalat que s’ha pogut “obrir una finestra”. “Per descomptat, hem aconseguit més singularitat que si haguérem anat al costat de la resta d’autonòmiques”.

En aqueix sentit, ha destacat que s’han celebrat debats en Televisió Espanyola i “tots els mitjans de nivell nacional han tingut finestres per a la pròpia campanya autonòmica” i que, amb això, s’ha aconseguit fixar alguns de temes de l’agenda valenciana.

No obstant això, ha dit ser “absolutament conscient” que el camí de la “visibilitat” està “lluny d’aconseguir-se”. Així mateix, ha recalcat que s’ha alçat la “hipoteca reputacional” de la Comunitat, que ha deixat de ser “el centre de la corrupció” i ara se la veu com una autonomia que ha aconseguit “embastar un govern estable” i ha aconseguit “avançar en polítiques de justícia social i al mateix temps és una comunitat solidària”.

CAMPANYA DE TROBADA

Sobre la campanya, ha dit que ha sigut de “trobada”, “de reflexió” i d'”aposta per la modernització de la societat”, i ha agraït als qui des de “la seua independència” ha impulsat la plataforma Volem més i als qui han desenvolupat un programa “potent, modernització i que genere justícia social i garantisca la igualtat d’oportunitats entre ciutadans”.

Ximo Puig ha parlat d’una campanya “propositiva” i que ha “afermat l’actiu fonamental d’una societat que és la convivència en llibertat” i ha assenyalat que la Comunitat està “millor que fa quatre anys en qualitat democràtica”.

Així, ha reivindicat la política i el “govern del canvi per a les persones” i ha recalcat que es venia d’una realitat “molt difícil” perquè es venia del “pou de corrupció i de la fractura social” i de la situació econòmica “més greu en dècades”. Finalment, sobre el futur, ha indicat que queda “molt per fer” encara que “tots els indicadors han millorat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + sis =

museo prehistoria
museo prehistoria