25n
25N
25N

Puig: "Sembla que alguns es vulguen prendre la revenja del que ha significat l'explosió del feminisme"

Puig: "Sembla que alguns es vulguen prendre la revenja del que ha significat l'explosió del feminisme"
10/01/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dijous en què “el principal problema que té la societat espanyola i valenciana és la violència masclista” després de les agressions sexuals a dones en les últimes setmanes i ha advertit sobre la “deriva de persones i partits contra la igualtat”.

“Sembla que ara alguns vulguen prendre’s la revenja de l’explosió del feminisme, que ha sigut sens dubte una de les grans aportacions a la història de la humanitat”, ha manifestat en declaracions als mitjans després de reunir-se a València amb la presidenta del PSOE, Cristina Narbona.

Puig ha afirmat que “és terrible el que està passant en aquesta comunitat” després de les agressions sexuals a xiques a Callosa d’en Sarrià (Alacant) i Borriana (Castelló) i que mentrestant “es trivialitze aquesta qüestió”. “No es pot parlar de les violències: la violència masclista, el terrorisme masclista és el que cal combatre”, ha emfatitzat, per a remarcar que “totes les violències han de ser eliminades, superades i castigades”.

Però ha advertit sobre la violència que “parteix d’una concepció ideològica de la jerarquia i l’hegemonia del masclisme” i ha tornat a lamentar que “els partits de la dreta democràtica estiguen subjugats a la posició més ultra, extrema i rupturista amb la democràcia i posant en qüestió les bases de la convivència”. En aquest context, ha defensat que el prioritari és “donar seguretat a les dones”.

Puig ha cridat a “combatre” aquesta deriva amb idees, fortalesa i acords: “Més que mai, cal tindre una resposta ideològica perquè hi ha persones i partits que estan en contra de la igualtat”. Per part del PSOE, ha subratllat que “si defensa alguna cosa per damunt de qualsevol altra cosa és la igualtat”.

“SACRALITZAR LA DESIGUALTAT”

Per a això, ha reclamat que els partits que van signar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere han de donar suport a la moció presentada pel PSPV en Les Corts, en la qual els socialistes diuen “clarament que no es pot donar suport a ningú que intente sacralitzar la desigualtat com han fet a Andalusia”.

En la mateixa línia, la portaveu socialista a l’Ajuntament de València i candidata a l’Alcaldia, Sandra Gómez, ha subratllat que “tant el Partit Popular com Ciutadans han demostrat que volen arribar al poder a costa de retallar llibertats i dinamitar el consens social entorn de qüestions com la violència de gènere”.

Després de remarcar que els socialistes es prenen “molt de debò” aquestes qüestions, ha fet una crida perquè “totes aquelles persones que vol estabilitat i un entorn on poder sentir-se lliure es mobilitzen contra aquest tipus d’ideologies”, amb l’objectiu de “parlar del que realment importa, com la pujada del Salari Mínim Interprofessional o la pujada de les pensions”.

A més de Narbona i Gómez, en la trobada a València han participat la presidenta del PSPV-PSOE, Juana Serna; el secretari d’Organització, José Muñoz, i la secretària general del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − dos =

torrent