caixa popular

Puig sobre Ford Almussafes: "Espere que hi haja diàleg i les menors conseqüències possibles per als llocs de treball"

E.P

Puig sobre Ford Almussafes: "Espere que hi haja diàleg i les menors conseqüències possibles per als llocs de treball"
26/10/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha referit aquest divendres a la situació que viu Ford en la seua planta d’Almussafes (València) i ha assenyalat que espera que hi haja diàleg permanent entre l’empresa i els sindicats i que finalment “siguen les menors conseqüències possibles per als llocs de treball, que per a nosaltres són la gran prioritat”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans durant la seua visita a l’aeroport de Castelló en ser preguntat per l’ERTO que la direcció de Ford Almussafes ha plantejat als sindicats.

El cap del Consell ha explicat que el que la Generalitat vol és que hi haja un entorn “el més favorable” a la inversió. “Per a nosaltres, Ford és molt important, doncs Ford i Almussafes és la factoria més competitiva d’Europa i, per tant, estem esperançats que la reestructuració que va a fer Ford a Europa finalment afecte el menys possible la planta d’Almussafes”, ha afegit.

Per a Puig, Ford en si mateix és una “locomotora” per a tot el clúster de l’automòbil, doncs “són moltes xicotetes i mitjanes empreses les que estan vinculades d’alguna manera també a aquesta factoria i, per tant, és molt més que els 8.000 treballs directes que té la Ford, estem parlant d’un poc més important”.

El president ha destacat que la planta d’Almussafes ha estat sempre “ben vista” per les autoritats de Ford Europa i ací, a més, “hi ha hagut un procés de diàleg social molt favorable”. Així mateix, ha ressaltat la competitivitat, la productivitat, la capacitat tecnològica d’adaptació, “i ara el nou Kuga que se’n va a fer en aquesta planta també és una palanca de rellançament”.

Puig considera que el problema que hi ha concerneix realment també a “la situació de la crisi de l’automòbil, la crisi del dièsel, tot el que significa el proteccionisme de Trump, el brexit” i ha dit que tot això fa una situació “complicada”, encara que espera que hi haja diàleg permanent entre l’empresa i els sindicats i que finalment “siguen les menors conseqüències possibles per als llocs de treball, que per a nosaltres són la gran prioritat”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 7 =