25n
25N
25N

Puig sobre el 'relator': "Qualsevol aportació serà positiva però emmarcada en un espai de debat entre els partits"

E.P

Puig sobre el 'relator': "Qualsevol aportació serà positiva però emmarcada en un espai de debat entre els partits"
06/02/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres sobre la proposta del ‘relator’ per a la taula de partits a Catalunya que “qualsevol aportació serà positiva”, emmarcada “sens dubte dins d’un espai de debat entre els partits però no en l’àmbit institucional”.

El també secretari general del PSPV s’ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans a Alacant, on ha participat en la inauguració de la jornada ‘Diàlegs de Dones per la Pau al Mediterrani. Experiències africanes, mediterrànies i llatinoamericanes’, sobre la figura del ‘relator’ per a les negociacions de Catalunya.

Per al ‘president’, és necessari “aclarir” aquesta qüestió per part “de tots els actors” encara que ha recalcat que “evidentment” l'”únic full de ruta possible és l’estat de dret en tota la seua legitimitat i el diàleg com a pràctica política imprescindible”.

En aquesta línia, ha apuntat que del que no ha d'”haver-hi cap dubte” és que “no hi ha cap mena de necessitat de cap intervenció forana” i sobre aquest tema ha considerat que la “clarificació per part del Govern d’aquesta qüestió és ben clara”.

En aquest sentit, ha reiterat que l’estat de dret és “fonamental” i ha afegit: “Si algú en algun moment pot ajudar a dir-los a tots els actors, i molt especialment als independentistes, que es pot debatre tot dins de l’estat de dret i la legalitat, i es pot canviar allò que finalment democràticament es decidisca dins de la legalitat, qualsevol aportació serà positiva”.

En tot cas, ha subratllat que està “emmarcat sens dubte dins d’un espai de debat entre els partits, però no en l’àmbit institucional, que no ha d’estar referit en cap mena d’associació que no tinga res a veure amb la legalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − set =

bombers
Valencia activa