caixa popular

Puig valora el diàleg amb Catalunya però adverteix: "En cap cas acceptarem cap privilegi de ningú"

Puig valora el diàleg amb Catalunya però adverteix: "En cap cas acceptarem cap privilegi de ningú"
10/07/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat el diàleg que ha iniciat el Govern espanyol amb Catalunya, però ha subratllat que “en cap cas” acceptarà que s’atorgui “cap privilegi a ningú” perquè “el problema territorial a Espanya no és només Catalunya“.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat per la reunió que van tenir el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat catalana, Quim Torra, i si “tem” que hi pugui haver “concessions i privilegis” a aquesta autonomia a costa de les altres.

Sobre aquest assumpte, el cap del Consell ha subratllat que “el diàleg i la ruptura del gel sempre és positiu per al conjunt d’Espanya” i ha assenyalat que “el que passi a Catalunya” determina la Comunitat Valenciana per la relació “especial” que hi ha entre totes dues autonomies “per raons econòmiques, socials i culturals”. De fet, ha puntualitzat que és la regió a la qual més es ven i compra.

Per tant, ha subratllat que “el que passi en aquest diàleg és fonamental”, però ha puntualitzat: “Nosaltres en cap cas acceptarem cap privilegi de ningú perquè el problema territorial a Espanya no és només Catalunya perquè hi ha un problema greu d’infrafinançament i d’asimetries que representen anomalies en el sistema”.

En aquest sentit, ha insistit que el posicionament de la Comunitat és “positiu” i vol “intentar millorar la convivència”, però sense que es produeixi “cap situació de privilegis”, sinó per “superar” els que ja existeixen en el sistema de finançament o en altres percepcions, ha postil·lat.

Ha valorat la reactivació de la comissió bilateral Govern-Catalunya i ha indicat que la Comunitat aspira a tenir-la igualment. “No cal veure aquesta situació amb recel, sinó amb una visió positiva perquè el diàleg és sempre positiu, però no pot significar l’increment de les desigualtats a Espanya”, ha resolt.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 3 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018