Puig no entendria que no hi haguera un acord per al Botànic II: "Cada partit és responsable de les seues decisions"

Puig no entendria que no hi haguera un acord per al Botànic II: "Cada partit és responsable de les seues decisions"
11/06/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimarts a la vesprada, a unes hores del seu debat d’investidura, que no entendria que finalment no hi haguera un acord entre els socialistes, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida per a la reedició del govern del Botànic, encara que ha recordat que al seu partit li correspon aqueix “lideratge compartit”.

“Cada partit és responsable de les seues decisions”, ha afirmat a preguntes dels periodistes a la seua arribada al Comité Nacional del PSPV, després d’una jornada marcada per les negociacions a tres bandes i l’abandó de l’equip de Unides Podem de la huitena reunió, en entendre que la proposta que li han oferit aquest matí –assumir dues conselleries, Transparència i Habitatge sense transició energètica– no és proporcional.

Puig ha posat l’accent que a ell no li correspon parlar d’aquest procés i que està centrat en la seua investidura d’aquest dimecres en Les Corts: “Faré el que em toca, presentar un discurs que intente donar resposta al que està acordat. A partir d’ací, els diputats tenen dret i llibertat de prendre la decisió que creguen oportuna”.

Fins llavors, ha assegurat que les negociacions estan “en procés d’arribar a acords” i ha destacat que el PSPV ha posat “tot” de la seua part per a aconseguir-lo, per la qual cosa s’ha mostrat confiat que finalment hi haurà un Botànic II.

Respecte a la posició de Podem, ha puntualitzat que és alguna cosa que “té a veure amb la negociació”, si bé creu que “cada partit ha d’explicitar sempre la seua postura”. “Els valencians han votat canvi compartit i estem treballant en aqueixa perspectiva”, ha reiterat.

Això sí, “tenint en compte que el PSPV és àmpliament majoritari, el primer partit de la Comunitat, i li correspon un lideratge progressista, compartit i pensant en l’interés general i no en cap partidisme”. Ha defensat així que “en qualsevol cas, s’ha d’explicitar clarament la realitat que han votat els valencians”.

El cap del Consell ha posat en valor l’esforç dels negociadors per a tancar el Botànic II, un pacte del qual “mancada l’arquitectura institucional”. “Espere que hi haja un acord; no entendria que no, però cadascun és responsable de les seues decisions”, ha asseverat, i ha instat que “tothom ha de fer el possible per a aconseguir-ho”.

Sota aquest prisma, ha agraït a la militància socialista per recolzar “massivament”, amb més del 97%, la consulta per a intentar arribar a un acord que permeta “intentar arribar a un govern de progrés”, alguna cosa que veu com “una mostra d’il·lusió”.

Quant a la possibilitat d’allargar la votació d’investidura al dijous perquè hi haja més temps per a negociar, Puig ha indicat que és un recés de 24 hores que “correspon al president de les Corts”, Enric Morera (Compromís) i ha remarcat que ell no el plantejarà i que “la Mesa i el president del parlament tenen tota la seua legitimitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + onze =

Bonica fest 2019
turismo salou