25n
25N
25N

Puig subratlla la necessitat d'aprovar els PGE i alerta: l'alternativa al Govern està "vinculada a l'extrema dreta"

Assenyala que “la visió” de Pedro Sánchez és “intentar aprovar els pressupostos i fer la legislatura amb la cronologia normal”

Puig subratlla la necessitat d'aprovar els PGE i alerta: l'alternativa al Govern està "vinculada a l'extrema dreta"
07/01/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que “la visió” del president del Govern, Pedro Sánchez, és “intentar aprovar els pressupostos i fer la legislatura amb la cronologia normal”, i ha fet una crida als grups, sobretot als “progressistes, oberts, de centre” sobre aquest tema, perquè “en aquests moments l’alternativa a aquest govern és una governança vinculada a l’extrema dreta”.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat si Pedro Sánchez li ha comunicat que no hi haurà un ‘superdiumenge electoral’ al maig. Segons ha dit, va parlar amb ell fa unes setmanes, no en les últimes hores, i la posició de Sánchez “és ben clara, intentar aprovar els pressupostos”, per la qual cosa “fins el 2020 teòricament no ha d’haver-hi eleccions si no hi ha una debilitat parlamentària que faça impossible la gestió”.

Així, ha indicat que l’alternativa en aquests moments al Govern actual estaria “vinculada a l’extrema dreta” i ha lamentat que la “foto fixa” que mostren les enquestes apunten a “unes posicions de dretes” i això “li preocupa”. “Em preocupa que haja irromput ja en una institució l’extrema dreta, em preocupa sobretot el que representa”.

Per a Puig, el que ha de fer el Govern “és plantejar els pressupostos, portar-los al Parlament i que els grups, amb les esmenes i des del debat cadascun defenga el que pensa, però finalment tenint clar que cal arribar a un acord”.

Ha remarcat que seria “molt positiu” per a la Comunitat Valenciana que s’aprovaren eixos comptes i que el Govern complisca la paraula donada, amb el 10% de les inversions per als valencians, assumint també els compromisos acordats en sanitat o dependència, que permetrien a la regió “en el període transitori fins al nou model de finançament tindre més recursos”.

“Els pressupostos són bons per a Espanya, per a la Comunitat Valenciana i els partits que en un moment donat van recolzar Sánchez en la moció de censura han de ser coherents amb el que van fer, participar en eixe debat i aprovar uns pressupostos que donaran estabilitat, ocupació i progrés a Espanya i a la Comunitat Valenciana”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

CCCC
torrent