25n
25N
25N

Puig creu que València pot ser "taula de salvació" per a l'Open Arms

EP

Puig creu que València pot ser "taula de salvació" per a l'Open Arms
05/08/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat que València pot ser de nou una “taula de salvació” i acollir als 121 migrants del Proactiva Open Arms, encara que ha insistit que el port segur més pròxim està a Itàlia i en què la Unió Europea ha de tindre una posició “ferma”.

En cas contrari, “en algun moment semblaria que estem fent el joc a (Matteo) Salvini –ministre d’Interior italià–, i eixa per descomptat no és la nostra posició”, ha recalcat en declaracions als mitjans sobre l’oferiment que València puga acollir el vaixell, com va fer en 2018 amb el ‘Aquarius’.

Puig ha defensat, a unes hores de la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, a València –es reuneix amb Compromís dins de la seua ronda de contactes per a formar govern–, que Espanya ha de “calibrar la seua posició amb total claredat”.

Ha exigit així “la màxima responsabilitat al Govern italià, que és qui ha d’atendre tant aquest vaixell com a uns altres que arriben a les seues costes i són rebutjats”. Però també “mesures pertinents perquè això no succeïsca per part de la comunitat internacional, i molt especialment de la UE”.

Per part de la Comunitat, ha assegurat que “sempre és una societat oberta, humanitària, una societat que creu que els drets universals no es poden trencar; no es pot acabar amb ells per ningú”. Ha garantit així que “subsidiàriament, sempre serà una terra d’acolliment” i que “ho va ser i ho està sent perquè no és un cas excepcional”, davant el “problema permanent” de l’arribada de pasteres a Espanya.

“Per descomptat, sempre estem disposats a ser una taula de salvació, però és una qüestió de gran importància polític profund, i no pot ser que hi haja països que no atenen el dret internacional, que diu que aquest vaixell ha de ser acollit en el port segur més pròxim, i per això cal lluitar”, ha emfatitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 13 =