caixa popular

Puig destaca el paper actiu de la nova SGR de la Comunitat, Afín, com a font de finançament per a persones autònomes i microempreses

El president ha assistit a la nova marca de l’entitat, amb la qual es pretén donar una “imatge d’efectivitat”, “solvència” i “seguretat”

Puig destaca el paper actiu de la nova SGR de la Comunitat, Afín, com a font de finançament per a persones autònomes i microempreses
05/03/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la nova Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat és “una entitat sanejada, activa i que ofereix el finançament més barat d’Espanya per a persones autònomes i pimes” que, ha recordat, són “el 95% del teixit empresarial”.

Així s’ha expressat en la presentació de la nova Societat de Garantia Recíproca (SGR) de la Comunitat Valenciana, que s’ha donat a conèixer amb la nova marca Afí, una entitat que, en paraules de Puig, “vol ser el millor aliat possible d’autònoms i de pimes”.

El president ha assenyalat que la nova marca pretén donar una “imatge d’efectivitat”, “solvència” i “seguretat” i ha destacat que el “renaixement de la SGR” és fruit del treball de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a retornar “la credibilitat” a la institució.

En aquest sentit, el director del IVF, Manuel Illueca, ha explicat que s’ha reduït el deute de 370 a 30 milions d’euros en tres anys i que, amb Afí, persones autònomes i microempreses tindran “un vehicle de finançament amable”.

Durant la seua intervenció, Puig ha incidit en la importància de les xicotetes empreses en la creació d’ocupació i el seu protagonisme en el sector tecnològic.

Així, el president ha assegurat que, encara que “avui existeix a la Comunitat un sector financer privat que dóna crèdits a projectes valencians”, el sector públic és el que ha de confiar en les empreses de menor grandària, “que ho tenen més difícil”, per a donar-los suport financer.

Per açò, ha lamentat que, durant els anys més durs de la crisi, quan les empreses valencianes necessitaven instruments públics, aquests estigueren “gripados”.

Respecte a la situació de la SGR, el president ha subratllat la seua “bona dinàmica” posat, que, ha explicat, “durant 2017 i el que portem d’any, s’ha atès a més d’1.500 empreses”, i s’han destinat més de 5 milions d’euros en avals (la majoria en crèdits a autònoms i micropymes), la qual cosa suposa, com ha explicat Puig, un augment del 223% respecte al 2016, la qual cosa la situa com “la SGR que més ha crescut d’Espanya”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris