caixa popular

Puig al PP: "És extraordinàriament sorprenent que estiguen en contra que es baixen les ràtios, és al·lucinant"

El ‘president’ respon així al retret de Bonig a la política educativa després de la “garrotada” del TSJCV

Puig al PP: "És extraordinàriament sorprenent que estiguen en contra que es baixen les ràtios, és al·lucinant"
25/10/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que li resulta “extraordinàriament sorprenent” que en el PP “estiguen en contra que es baixen les ràtios (en les aules), és al·lucinant”, després que la portaveu del PP, Isabel Bonig, li haja retret el “desastre” en la política educativa del Consell posant l’accent en la “última garrotada” del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) en anul·lar l’ordre que rebaixava de 25 a 23 el nombre màxim d’alumnes per aula en Educació Infantil.

En la sessió de control en Les Corts, Puig ha lamentat que el PP parle de “garrotada al Consell” quan aquest el que va fer va ser “baixar les ràtios de les aules perquè els xiquets puguen estar més atesos” i ha criticat que els ‘populars’ tenen una política “que va en contra dels valencians abans, ara i sempre”.

També en el torn de repreguntes s’ha pronunciat sobre aquest tema el conseller d’Educació, Vicent Marzà, que ha recordat al PP que “defensar els interessos dels valencians és que els xiquets tinguen un bon tracte, una atenció més professional amb menys alumnes per aula” i no “acomiadar 5.000 professors i amuntegar xiquets en les aules”. Ha recalcat que defensen els interessos de la majoria dels valencians i “no els interessos privats dels quals volen fer negoci”.

La pregunta del PP aquesta setmana ha versat sobre la valoració que fa el Consell sobre l’acord entre el Govern i Units Podem per als Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 que “aqueix Miguel Strogoff” anomenat Pablo Iglesias, ha dit Bonig, negocia “en presons amb colpistes”.

La dirigent del PP ha criticat en un context de desacceleració les “promeses de despesa i pujada massiva d’impostos”, advertint que repercuteix en l’ocupació i el creixement, i ha criticat que la política amb aqueixos “socis d’extrema esquerra” sempre “manté el públic arruïnant el privat, no genera riquesa, viu de la riquesa que generen uns altres” i ha censurat especialment la “pujada massiva de quotes dels autònoms”, l’impost al diésel i a les tecnològiques.

Sobre aquest tema, Puig ha destacat que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) coneguts hui “continuen sent positius” i ha assenyalat que aquesta legislatura podria resumir-se en “més ocupació i menys atur”, recordant que qui crea riquesa són precisament les empreses, els emprenedors i els treballadors.

Sobre la valoració de l’acord pressupostari a Madrid, ha indicat que “és positiva” perquè ho és per als valencians que cobren la pensió mínima, 320.000 persones als qui se’ls pujarà un 3%, s’iniciarà el camí perquè l’Estat arribe a finançar el 50% de la dependència i ha preguntat a Bonig si està en contra d’açò. “Més greu és que es puga estar en contra que els valencians adossats al salari mínim puguen cobrar 900 euros. Estar en contra d’aquestes mesures és estar en contra de la igualtat d’oportunitats i la capacitat de les persones de tenir un projecte de vida”, ha subratllat.

Bonig ha respost que si es poden pujar pensions i el salari mínim és “gràcies a les polítiques del PP que van traure aquest país de la ruïna” que va deixar el PSOE i ha retret al Consell la taxa de pobresa infantil, el pagament “tard i malament” a proveïdors, les “vergonyoses” llistes d’espera en sanitat o les “retallades en oncologia que han hagut de recular”.

A més, ha destacat que en els PGE no figura el nou sistema de finançament, el pagament del deute històric o les inversions i ha manifestat que els preocupa la “tebiesa” del ‘president’ i que siga “més pacient amb uns que amb uns altres”. “No val amb fingir ser un president reivindicatiu, siga un president de debò, antepose els interessos dels valencians: primer el president dels valencians i després socialista, ací tindrà el suport del PP”, ha afirmat.

Puig ha recordat a Bonig que en èpoques de creixement aquest ha d’anar acompanyat per la redistribució i açò el PP “no ho entén” i engega “polítiques socials regressives”. A més, ha insistit que no s’ha distanciat “ni un mil·límetre” en les seues reivindicacions com ‘president’ al Govern però ha agregat: “El que passa és que vostès no han estat acostumats, han estat sempre a les ordres”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 8 =