25n
25N
25N

Puig diu que Sánchez està convençut d'aprovar PGE: "No he vist zigzagueig ni possibilitat d'avançament electoral"

Mostra la “lleialtat reivindicativa” del Consell amb el Govern per a “ajudar en la resolució dels conflictes territorials”

Puig diu que Sánchez està convençut d'aprovar PGE: "No he vist zigzagueig ni possibilitat d'avançament electoral"
03/10/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, té “un full de ruta clar i uns objectius que passen per l’estabilització del país” i està “molt persuadit” amb l’aprovació pressupostària, per la qual cosa ha subratllat que no vist en ell “cap tipus de zigzagueig ni de possibilitat d’avançament electoral”.

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, després de mantenir una reunió aquest dimecres Sánchez en La Moncloa, en ser preguntat per l’ultimàtum del president de la Generalitat catalana, Quim Torra, al Govern d’Espanya i sí que estaven més a prop la convocatòria d’unes eleccions generals.

Puig ha explicat que durant la trobada han parlat de la situació a Catalunya i li ha traslladat l'”absoluta lleialtat reivindicativa i de cooperació” del Consell per a ajudar en la resolució dels conflictes territorials des d'”un suport clar al qual fa el Govern d’Espanya allunyant-se de la confrontació, cercant el diàleg i intentant preservar la llei sempre des d’una posició proactiva a favor del diàleg”, ha indicat.

Ha recordat que és el president del Govern el que sempre té l’última paraula quant a un avançament electoral, però ha subratllat que ha vist a Sánchez “amb un full de ruta clar i uns objectius clars que passen per l’estabilització del país i per aprofitar el moment per a avançar en polítiques de progrés i de recuperació de drets perduts”.

Així mateix, ha destacat que el president del Govern està “molt persuadit que s’aconseguisca l’aprovació pressupostària que seria un avanç substancial per a Espanya”. “No he vist cap tipus de zigzagueig ni de possibilitat d’avançament electoral”, ha subratllat.

Respecte a la situació a Catalunya, ha remarcat que “no serà el president d’aquesta comunitat, Quim Torra, “qui convoque a Espanya” i ha insistit que la posició del govern d’en aquest moment és “la necessària” i la que combina “legalitat amb diàleg”.

“S’han obert moltes vies de comunicació amb el Govern de Catalunya i açò és important que es vaja solidificant”, ha puntualitzat Puig.

“VOLEN VIURE EN EL CONFLICTE”

No obstant això, ha lamentat que “desgraciadament han ocorregut unes declaracions del president Torra que no tenen a veure amb la via de la sensatesa, però és cert que més que conrear l’estridència que és el que fa la dreta espanyola sempre cal cercar solucions”, ha reivindicat, per a assenyalar que algunes de les manifestacions que han fet en els últims dies aquests dirigents sembla que “volen viure en el conflicte”.

En aquest sentit, ha considerat que alguns expresidents “la seua aportació a la història de l’independentisme sabem quin ha sigut en el passat i sembla que porta camí d’intentar substanciant-la en aquest moment”.

Per tant, ha remarcat que, encara que és una situació “complicada, Sánchez “és conscient que té una via oberta que és positiva per a intentar més ràpidament que tard trobar solucions que és el que volen el conjunt dels ciutadans”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quatre =

museo etnologia
ficcions 2019-2020