25n
25N
25N

Puig: "S'està plantejant per part de les dretes espanyoles un retrocés històric i cal combatre-ho amb idees"

Puig: "S'està plantejant per part de les dretes espanyoles un retrocés històric i cal combatre-ho amb idees"
10/01/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dijous que “s’està plantejant per part de les dretes espanyoles una reculada històrica i cal combatre-ho amb idees, des de la defensa de la convivència i de la igualtat”.

Així ho ha assenyalat davant els mitjans en ser preguntat com valora
els acords que ha tancat el PP amb Ciutadans (Cs) i amb Vox per a investir al líder ‘popular’, Juanma Moreno, com a president de la Junta d’Andalusia.

“És un pacte que vé a determinar el gir definitivament a la dreta de la ultradreta d’un partit que en el seu moment va anhelar situar-se en el centre dreta. Aquest viratge a l’extrema dreta del PP és preocupant mentre s’abracen uns postulats que són extraordinàriament negatius per al conjunt de la població”, ha dit.

Puig considera “molt preocupant aquest gir del PP, que aprofundeix en eixa visió dretana, de confrontació, de ruptura de la convivència” i veu “una dolenta notícia que les dretes espanyoles no hagen sigut homologables en el seu comportament a les dretes democràtiques europees, que van aïllar la ultradreta”.

Ací, ha lamentat, “no només no s’aïlla a la ultradreta, sinó que s’abraça” i això és “una dolenta notícia” no per la determinació del poder en si, ja que les alternançes en política són “positives per a la democràcia”, sinó perquè “el que s’està plantejant és un retrocés democràtic”.

El president valencià ha ressaltat que hi ha un partit que diu que vol acabar amb les autonomies, que “no són un element qualsevol que pot ser intercanviable, estan determinades per la Constitució”, i també s’està “dilapidant tot el treball que s’ha fet contra la violència de gènere”, que és “el gran problema que té aquest país” i que s’ha posat en la taula amb “total irresponsabilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

CCCC
torrent