25n
25N
25N

Puig reivindica "projectes solvents" que actuen com a motor econòmic per a les comarques despoblades

Puig reivindica "projectes solvents" que actuen com a motor econòmic per a les comarques despoblades
13/05/2019 -

El ‘president’ de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dilluns “projectes solvents i de futur” que puguen actuar com a motor econòmic per a les comarques de la Comunitat Valenciana en situació de despoblació.

Així ho ha afirmat durant una visita al municipi valencià de Yátova, després de mantindre una trobada institucional amb l’alcalde, Miguel Estebán Tórtora, i visitar el centre de respir de la tercera edat per a conéixer el projecte ‘Campus Diversia’, detalla la Generalitat en un comunicat.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’associació sense ànim de lucre Amica, aspira a ser “referent internacional” en la inclusió social, l’ocupació i l’educació en l’àmbit de la diversitat funcional, la malaltia crònica i les persones en situació de vulnerabilitat.

Puig ha ressaltat que el projecte tracta d’oferir “una mirada diferent sobre la discapacitat i el desenvolupament d’aquesta comarca des d’una perspectiva moderna”, un eix en el qual ha garantit que el Consell “treballarà intensament, dins de les seues possibilitats perquè aquesta iniciativa siga una realitat”.

Sota aquest prisma, el ‘Campus Diversia’ permet “sumar a diferents organitzacions tractores de la pròpia Comunitat” per a generar una aliança de bones pràctiques i interessos comuns que facilite “avançar el més ràpid possible”.

“En la Comunitat es dóna aqueixa dicotomia entre la costa i l’interior; tenim un problema que s’ha de superar perquè si es despobla una part important del territori perdem tots”, ha asseverat, per la qual cosa ha defensat aquest tipus de projectes.

El campus es constituirà en una finca situada entre els municipis de Bunyol i Yátova (València), com a “punt de trobada” per a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, la gestió del coneixement i l’avanç en el canvi de la visió social sobre el fenomen de la discapacitat, amb la col·laboració de les universitats.

La iniciativa se situarà entorn d’eixos de desenvolupament com el sociolaboral, per a promoure la formació i l’ús de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat i exclusió; el socioeducatiu, amb trobades escolars i activitats juvenils d’animació sociocultural, o el mediambiental, amb la introducció de fórmules innovadores per a afavorir la biodiversitat, la prevenció de desastres ecològics i el desenvolupament de l’agricultura ecològica i sostenible.

Altres dues línies d’actuació se centraran en “l ajuste rural i en el desenvolupament rural sostenible, per al que es procedirà a la generació d’espais accessibles preparats per al turisme i l’oci familiar i a l’impuls de programes de respir per a cuidadors, en el primer cas, i a la creació d’oportunitats d’ocupació per a persones amb discapacitat en la recuperació i dinamització de l’entorn socioeconòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − divuit =