caixa popular

Puig reivindica el Corredor Cantàbric-mediterrani per connectar els ports valencians amb el de Bilbao i augmentar la competitivitat d'ambdues autonomies

Puig reivindica el Corredor Cantàbric-mediterrani per connectar els ports valencians amb el de Bilbao i augmentar la competitivitat d'ambdues autonomies
16/05/2017 -

El President aposta pel treball conjunt dels enclavaments portuaris per situar aquesta infraestructura “a l’agenda de prioritats de l’Estat”

Les Autoritats Portuàries de València i Bilbao signen un acord de cooperació en matèria de desenvolupament intermodal i logístic i de prevenció de riscs laborals

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la “necessitat” i la “urgència” d’acometre inversions al Corredor Càntabre-mediterrani que permeten millorar les connexions entre els ports de la Comunitat Valenciana i el de Bilbao per a, d’aquesta manera, aprofitar les sinergies que es generen entre ambdós enclavaments portuaris i beneficiar la competitivitat econòmica d’ambdues autonomies.

En la seua visita a l’Autoritat Portuària de Bilbao, el cap del Consell, que ha estat acompanyat pel President de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha assegurat que aquesta infraestructura compta amb “importants sinergies” que poden aplicar-se al conjunt de la Comunitat Valenciana i, principalment, als ports de València i Castelló.

En aquest sentit, ha apostat pel treball conjunt de les Autoritats Portuàries de València i Bilbao per facilitar la connectivitat entre ambdós enclavaments a través d’un eix càntabre-mediterrani que unisca els ports d’ambdues ciutats a través de Terol i Saragossa. Com ha recordat, el tram entre Sagunt i Bilbao és “pràcticament inaccessible des del punt de vista ferroviari” a l’actualitat.

Per això, Puig ha destacat la necessitat de situar el Corredor Càntabre-mediterrani “en l’agenda de prioritats de les infraestructures de tot l’Estat”, donat que aquest eix és “fonamental” per millorar la competitivitat de les empreses de l’arc mediterrani i les del País Vasc.

Després de mantindre una reunió amb els presidents de les Autoritats Portuàries de Bilbao i València, el President ha defensat també un augment de la “capacitat d’autonomia” dels ports. “El Govern valencià és favorable a que hi haja una transferència dels ports a les comunitats autònomes”, ha indicat, i posteriorment ha incidit en la necessitat d’extendre “la potència i vitalitat” d’aquestes infraestructures a “tots els àmbits”, pel què signifiquen “per a l’economia”.

A més, el cap del Consell ha abogat per què les sinergies que s’estableixen entre enclavaments portuaris s’extenguen també als ports secs, com ara la zona logística de Saragossa.

Per això, amb l’objectiu d’avançar en el treball conjunt, Ximo Puig ha participat en la firma d’un protocol d’intencions entre les Autoritats Portuàries de València i Bilbao que s’ha produit després de la trobada que han mantingut ambdues entitats i el President de la Generalitat.

Acord entre les Autoritats Portuàries de València i Bilbao

El protocol d’intencions rubricat per les Autoritats Portuàries de València i Bilbao contempla accions per reforçar la cooperació entre ambdues entitats en matèria de desenvolupament intermodal i logístic, així com per impulsar la prevenció de riscs laborals i la millora de la salut dels seus empleats.

D’aquesta manera, l’acord estableix potenciar l’intercanvi d’experiències i coneixements sobre planificació, gestió i desenvolupament del transport intermodal i multimodal entre ambdós ports.

A més, comprometeix a les dos institucions a afavorir projectes i inversions que possibiliten la creació i el desenvolupament d’un corredor de càrrega portuària que permeta gestionar cadenes completes d’aprovisionament i distribució entre els respectius enclavaments portuaris, així com l’anàlisi d’iniciatives de desenvolupament logístic que puguen promoure’s de forma conjunta per incrementar la competitivitat.

En aquest sentit, el President Ximo Puig ja va avançar el passat mes de novembre que l’Autoritat Portuària de València realitzaria una inversió de 50 milions d’euros per executar obres de millora a la línia ferroviària Saragossa-Terol-Sagunt-València, una infraestructura “clau” per connectar el port de València amb el Corredor Cantàbric.

En matèria de responsabilitat social, la firma vincula a ambdues parts a contribuir a la promoció de bones pràctiques saludables als llocs de treball i a desenvolupar línies de col·laboració per a la celebració de jornades divulgatives sobre salut, a més de l’intercanvi de coneixement i experiències sobre prevenció de riscs laborals.

Tant l’Autoritat Portuària de València com la seua homòloga bilbaína comparteixen l’objectiu d’incrementar la seua competitivitat per així impulsar el sector econòmic, a més de millorar les estratègies de prevenció de riscs laborals que afecten als seus empleats. És per aixó que consideren d’un “excepcional interés” per a ambdues l’establiment d’un marc de col·laboració mutua en relació amb els aspectes darrerament nomenats.

 

 

 

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

Paiporta
Tardor
cultura als barris