Puig reivindica el diàleg per a "articular la convivència a Espanya"

Guardar

PRE_ASAMBLEA_AVE
PRE_ASAMBLEA_AVE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat el "paper fonamental" del diàleg "per a articular la convivència a Espanya des de la justícia i des de l'equitat". El titular del Consell, qui ha recordat que la Comunitat Valenciana té "molts reptes pendents", ha assegurat que la societat "no pot romandre callada enfront d'una injustícia com és el finançament autonòmic, la infrainversió o el deute històric".

"No és una qüestió de nacionalisme o identitarisme", ha afirmat Puig, qui ha defensat "una distribució raonable dels recursos" i "que no tot passe necessàriament per Madrid o pel diàleg Madrid-Catalunya". "Hi ha molta Espanya que no està en eixa dialèctica", ha afegit.

Així s'ha pronunciat en la clausura de l'Assemblea General de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), on ha destacat la labor d'aquesta organització "en favor de la causa col·lectiva de la Comunitat Valenciana, i no només en la defensa legítima dels seus interessos empresarials".

Puig ha subratllat el paper d'associacions com a AVE, que "alcen la mà" i recorden que existeixen altres realitats a Espanya, així com en la "conscienciació" de la societat respecte als problemes de la Comunitat Valenciana. En aquesta tasca, ha indicat que sempre comptaran amb la "col·laboració" de la Generalitat.

A més, ha agraït el treball de l'entitat en la seua reivindicació del Corredor Mediterrani, al mateix temps que ha recordat que hi ha "un altre corredor que és el del futur, vinculat a la Intel·ligència Artificial, a la robotització i a tot allò que és la digitalització i la nova economia".

"Hem perdut molts trens en el passat i aquest no el volem perdre" ha apuntat Puig, qui ha explicat que aquesta és una "qüestió fonamental" per al Consell.

Així mateix, ha afirmat que "la Comunitat Valenciana té grans possibilitats de futur" i ha ressaltat el bon comportament econòmic de l'autonomia en 2019, amb un creixement del 2,1% i una reducció de la desocupació de l'1,8%.

Destacats