25n
25N
25N

Puig reforça el compromís de col·laboració de la Generalitat amb la internacionalització del calçat valencià

Puig reforça el compromís de col·laboració de la Generalitat amb la internacionalització del calçat valencià
11/09/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el compromís de col·laboració de la Generalitat amb la internacionalització del calçat valencià i el seu posicionament en el món durant la seua visita al Saló Internacional del Calçat i Complements ‘Momad Shoes’, celebrat a Madrid del 9 a l’11 de setembre.

El cap del Consell ha insistit en la necessitat que les sabates produïdes a la Comunitat Valenciana i la marca ‘Made in Spain’ es configure com una alternativa en el mercat internacional i ha valorat el posicionament del sector després de la crisi econòmica. “Amb esforç s’ha aconseguit salvar una indústria que fa uns anys semblava que estava destinada a la deslocalització definitiva”, ha assegurat Puig.

Així mateix, ha remarcat la potència de la indústria valenciana del calçat, actualment la que més produeix i més exporta en l’àmbit nacional. Puig ha destacat que més de la meitat de les sabates que s’exporten fora d’Espanya es produeixen a la Comunitat Valenciana i la capacitat d’un sector, les empreses del qual generen més de 15.000 llocs de treball directes i molts més indirectes en el territori valencià.

Durant la seua visita, el cap del Consell ha recorregut el saló i ha conegut l’oferta de diferents estands d’empreses de la Comunitat Valenciana al costat del President de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d’Elda, Rubén Alfaro; a l’alcalde d’Elx, Carlos González i al director general d’Indústria i Energia, Diego Maciá.

Tant Rubén Alfaro, com Carlos González han posat l’accent que el sector del calçat es tracta d'”un sector fonamental per a l’economia del Vinalopó”, en paraules de l’alcalde d’Elda. Per la seua banda, Carlos González ha recalcat la importància de donar suport des de la Generalitat i des de les entitats locals als empresaris que contribueixen “d’una manera sòlida a la generació d’ocupació i riquesa”.

En aquest sentit, Ximo Puig també ha subratllat la rellevància de la indústria del calçat per al Vinalopó. “El calçat forma part d’una cultura, va més enllà d’una indústria; té a veure amb una manera de ser, que està molt relacionada amb la cultura del treball i de l’esforç que el Consell reivindica per al futur”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + nou =