25n
25N
25N

Puig recorda que el requisit lingüístic està en autonomies on governa el PP: "Tenim la dreta més centralista"

Puig recorda que el requisit lingüístic està en autonomies on governa el PP: "Tenim la dreta més centralista"
15/02/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dissabte, sobre el requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública, que és “dramàtic” que en “totes les altres comunitats autònomes que tenen dues llengües, fins i tot en alguna en la qual ha governat el PP durant molts anys com és el cas de Galícia, s’haja pogut fer el requisit lingüístic i en la Comunitat no”. “Tenim la dreta més centralista de tota Espanya”, ha lamentat.

Així s’ha pronunciat, en declaracions als mitjans, després que el divendres el ple del Consell aprovara el projecte de la Llei de Funció Pública Valenciana, que introdueix l’exigència del coneixement del valencià per a l’accés a la funció pública a través d’un reglament posterior que determinarà els nivells específics per a cada lloc.

Puig ha recalcat que el requisit lingüístic és “un element fonamental” per a “donar millors serveis i millor atenció als ciutadans de la Comunitat” i ha insistit que “del que es tracta simplement és que qualsevol persona puga dirigir-se en castellà i valencià a l’Administració Pública”.

“El dret està en els ciutadans, no en la funció pública, el dret és dels ciutadans, i això és el que nosaltres garantirem per primera vegada”, ha subratllat el ‘president’.

El cap del Consell ha celebrat que “per primera vegada en la Comunitat Valenciana tots els ciutadans tindran dret a usar les dues llengües i ser contestats en les dues llengües”.

“El que és dramàtic és que allò que és possible en totes les altres comunitats autònomes que tenen dues llengües, que fins i tot en alguna ha governat el PP durant molts anys com és el cas de Galícia, s’haja pogut fer el requisit lingüístic i en la Comunitat no, perquè tenim la dreta més centralista de tota Espanya, una dreta que a més no defensa l’interés general dels ciutadans”, ha expressat.

Puig ha ressaltat que la Generalitat no vol “dir com s’ha d’expressar el ciutadà”, sinó que vol “donar la resposta” a la ciutadania “en aquell idioma que ha decidit parlar”. “Aqueixa és la qüestió de la igualtat, però enfront del que és la igualtat la dreta sempre té un gran problema”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + catorze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus