caixa popular

Puig recolza un esperit unitari de totes les forces polítiques i entitats cíviques en el 9 d'Octubre per a reivindicar un finançament just per a la Comunitat

Destaca que el pròxim curs hi haurà, com a mínim, 1.000 professors més en el sistema educatiu, que se sumaran als 3.000 que s’han incorporat en enguany acadèmic

Puig recolza un esperit unitari de totes les forces polítiques i entitats cíviques en el 9 d'Octubre per a reivindicar un finançament just per a la Comunitat
15/06/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el seu suport a una mobilització unitària entorn del 9 d’Octubre per a reivindicar un model de finançament autonòmic just per a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha indicat el cap del Consell durant la sessió de control en Les Corts Valencianes, on ha explicat que la voluntat del Govern és treballar “conjuntament” amb totes les forces polítiques i entitats cíviques amb aquesta comesa.

El cap del Consell ha al·ludit a l’esperit unitari de la manifestació celebrada en 1977 a favor de l’autonomia i ha recordat que en aqueixa mobilització -de la qual enguany es compleix el 40 aniversari- va haver-hi “banderes de diferents colors i mirades molt diferents, però tothom era conscient que els valencians no ens podíem quedar fora de l’Estat de les Autonomies, que teníem dret perquè érem una nacionalitat històrica”.

“Som una nacionalitat històrica i ara ho hem de defensar una altra vegada. Ho hem de defensar sabent també que no se’ns ha tractat com devia als valencians”, ha indicat.

Puig ha recordat que aquesta unanimitat en la reivindicació d’un tracte adequat es veu reflectida en les entitats polítiques i socials que, fa uns mesos, es van adherir al ‘Manifest per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana’. Serà, a més, en un moment “clau” referent a açò, ja que la comissió d’experts convocada pel Govern d’Espanya arran de la Conferència de Presidents emetrà el seu informe final el pròxim mes d’agost.

Es tracta, segons ha assegurat el President, de defensar un nou model tenint en compte que la societat valenciana no ha sigut tractada de forma justa en matèria de finançament i inversions per part de l’Estat.

Durant la sessió de control, Puig ha posat l’accent, així mateix, en la necessitat que el Govern central recolze en Europa la construcció del Corredor Mediterrani, perquè es tracta d’una reclamació que no pot ser assumida únicament per les autonomies. Per aquest motiu, ha sol·licitat al president del Govern, Mariano Rajoy, que propose al president de França, Emmanuel Macron, una “aliança” comuna entorn de la defensa d’aquesta infraestructura.

En aquest mateix sentit, el cap del Consell s’ha referit a la seua trobada aquest dimarts amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en qui ha dit haver trobat un “ampli suport” tant per a la petició de construcció del Corredor Mediterrani com per a altres reclamacions valencianes.

Millora de la qualitat educativa

D’altra banda, el President ha exposat en la seua intervenció algunes de les mesures que l’Administració autonòmica promourà el pròxim curs acadèmic per a millorar la qualitat educativa i combatre el fracàs escolar.

D’aquesta manera, ha avançat que, per al curs 2017-2018, s’incorporaran a la plantilla docent dels centres educatius valencians almenys 1.000 professors més, que se sumen als al voltant de 3.000 que ja es van incorporar a les aules enguany acadèmic. A més, Puig ha emfatitzat que la Generalitat ha dut a terme el concurs de trasllats “més gran” fins avui, la qual cosa permet “acabar amb la situació de molts funcionaris que havien aprovat l’oposició i no tenien plaça definitiva després de set o vuit anys”.

El cap del Consell ha anunciat també que el Govern valencià convocarà 5.000 places per a les proves selectives d’ingrés o accés als diferents cossos docents no universitaris entre els exercicis 2018 i 2019, i ha explicat que aquestes convocatòries es realitzaran de manera concentrada “perquè els aspirants tinguen més oferta i més temps per a preparar-se”. Açò contribuirà, ha agregat, a garantir la igualtat d’oportunitats del professorat i a augmentar l’estabilitat en les plantilles docents.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats