25n
25N
25N

Puig reclamarà el finançament en la reunió amb Montero encara que també s'abordarà en la bilateral amb el Govern

Puig reclamarà el finançament en la reunió amb Montero encara que també s’abordarà en la bilateral amb el Govern

Puig reclamarà el finançament en la reunió amb Montero encara que també s'abordarà en la bilateral amb el Govern
05/02/2019 -

El cap del Consell, Ximo Puig, ha subratllat que en la reunió bilateral que mantindran el Govern i la Generalitat Valenciana el pròxim 21 de febrer “òbviament” es parlarà del finançament, però ha puntualitzat que aqueix serà el tema central de la trobada que tindrà una setmana després amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i agents socials valencians.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, en ser preguntat per les crítiques rebudes pel fet que el tema del finançament haja quedat en un segon pla en la reunió bilateral amb el Govern.

Sobre aquest tema, Puig ha remarcat que aqueix tema serà un dels “fonamentals” en la seua trobada amb Montero, una setmana després d’aqueixa reunió amb el Govern, perquè serà una trobada “específica” per a abordar aquest tema i també el deute històric valencià, mentre que la bilateral se centrarà en l’ocupació i en altres qüestions com la seguretat o la justícia.

“Si en aquest mes de febrer hi ha dues reunions i una és amb Hisenda, que és la responsable d’aquest tema, no situarem en una reunió que no estarà Hisenda el que és la negociació sobre el finançament”, ha remarcat per a puntualitzar, no obstant això, que en la reunió bilateral “òbviament es parlarà de finançament”, però “el marc fonamental” serà la reunió “específica” amb Montero i amb els agents socials.

De fet, ha destacat que és “la primera vegada” que la ministra vindrà a la Comunitat per a parlar directament amb la Generalitat, sindicats i empresaris.

“LA REIVINDICACIÓ ÉS LA MATEIXA QUE FA UN ANY”

En qualsevol cas, ha subratllat que la reivindicació del govern valencià respecte al canvi de model de finançament és “exactament la mateixa ara que fa un any o que fa dos anys” i, per tant, “mentre no hi haja una justícia en el finançament” continuaran exigint-la.

Ha postil·lat que “a cada moment cal buscar els escenaris propicis per a intentar avançar en aquest debat” que ha admés que és “molt difícil” perquè hi ha altres actors que també juguen i estan “en contra” com són algunes autonomies que “no volen moure’s d’aquest ‘statu quo’ que els va bé”. “A nosaltres no ens va bé i volem canviar-ho per una qüestió de justícia”, ha emfatitzat.

Puig ha insistit que l’infrafinançament “és el gran problema” valencià perquè sense uns recursos “justos” la Comunitat té “una limitació”, però ha assenyalat que no solament demanen aqueix canvi de model, sinó que “en aquest recorregut es vaja avançant en el que és la resolució de problemes associats” com és la inversió, encara que ha destacat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2019 “incorporen per primera vegada el que li correspon a la Comunitat”.

EXPECTATIVES DE LA REUNIÓ AMB MONTERO

Preguntat per les expectatives del Consell respecte a la trobada amb la titular d’Hisenda, el ‘president’ ha admés que l’important és “anar avançant” en aquesta qüestió. “Sabem que de hui per a demà no se solucionarà i ho hem sabut sempre, però nosaltres el que hem demanat és que mai es pare el procés de negociació per a canviar el model de finançament”, ha remarcat.

D’altra banda, ha explicat que li traslladaran “la falta d’equitat que existeix a Espanya”, encara que ha dit que ella és “conscient” i “té dificultats per a aprovar aquesta senda de justícia”.

Per a Puig, no es pot és mantindre aquesta situació com si fóra “un mal endèmic o una pesta” per un ‘statu quo’ que “cristal·litza en falta d’oportunitats per als valencians”. “Combatrem aqueixa situació”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dinou =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa