25n
25N
25N

Puig rebutja la polèmica "maniquea" sobre l'ampliació del port i advoca per conciliar creixement i medi ambient

Puig rebutja la polèmica "maniquea" sobre l'ampliació del port i advoca per conciliar creixement i medi ambient
05/02/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres en ser preguntat sobre l’ampliació del Port de València que hi ha una qüestió “de fons” que comparteix el Consell, que el creixement econòmic “ha d’estar vinculat a la sostenibilitat mediambiental” i ha advertit que “fer de tota una polèmica maniquea” no és positiu per a la societat valenciana.

Segons ha assenyalat en la sessió de control en Les Corts, ell ha defensat des d’un principi que han de ser els criteris tècnics els que decidisquen sobre l’ampliació i ha agregat: “Necessitem que es complisca la legislació vigent, que hi haja seguretat jurídica, i que es complisquen les necessitats mediambientals”. “Es pot conciliar (l’economia i la sostenibilitat), es pot i es deu”, ha dit.

Puig s’ha pronunciat així en resposta a la pregunta del portaveu de Ciutadans (Cs), Toni Cantó, que ha qüestionat el “canvi de criteri” de Puig respecte a aqueixa ampliació i li ha advertit que obrir la porta al fet que “puga existir la necessitat” d’una nova declaració d’impacte ambiental per al projecte allunya inversions.

Cantó li ha demanat que “se centre en la creació de riquesa i ocupació” perquè des de l’inici de l’any “s’estan destruint 1.075 ocupacions al dia” a la regió, l’ha acusat de copiar el “Madrid ens roba dels secessionistes” amb les seues acusacions de dúmping fiscal i li ha demanat que s’allunye “del nacionalisme de Compromís i el populisme de Podemos”.

També ha criticat una foto amb els representants de Compromís en Madrid Joan Baldoví i Carles Mulet denunciant en Fitur l’estat de les platges valencianes després de la borrasca Gloria: “Encara que ho sembla, no estan fent el remake de Dos ximples molt ximples’“.

Puig ha replicat que pese al “desastrós escenari” que planteja Cs, la Comunitat Valenciana és una de les tres autonomies que creixeran enguany, segons l’Airef; ha reconegut que gener és un mes “sempre negatiu” per a l’atur i no es pot estar content, però s’ha arribat a 2,1 milions d’ocupats, alguna cosa que “no passava des del 2009”.

A més, ha suggerit a Cantó que siga ell qui viatge al centre i busque “aqueixes posicions en les quals en algun moment va semblar s’anava a situar Cs, en un espai més moderat”.

En el torn de repreguntas, la formació taronja s’ha interessat per la reparació del litoral després del temporal i el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, ha assenyalat que cada platja és diferent i seran els respectius ajuntaments, juntament amb Costas i el diàleg amb els sectors econòmics locals, els que hauran de decidir si opten per una reparació tradicional o per una altra mena d’infraestructures. “L’equilibri està entre el respecte al medi ambient i el creixement econòmic”, ha insistit també.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

bombers
CCCC
bombers