25n
25N
25N

Puig rebutja entrar en comparacions amb Madrid: "Cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat"

Puig rebutja entrar en comparacions amb Madrid: "Cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat"
09/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat entrar en comparacions amb la situació epidemiològica de Madrid, ja que “cadascú ha d’assumir la seua responsabilitat” i ha agregat: “Fem tots el que podem de la manera més seriosa i més responsable que podem”.

Així s’ha pronunciat Puig en el programa ‘Las cosas claras’ de Televisió Espanyola en ser preguntat per l’entrevista de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en Telecinco on va afirmar que “Madrid no es pot comparar amb altres capitals de província” en ser preguntada per la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana.

El president ha indicat: “La Comunitat Valenciana té cinc milions d’habitants, i Madrid 6,7, alguna cosa sí que pot ser equiparable”. No obstant això, no ha volgut fer comparacions que “són odioses”, i ha afirmat: “Jo no trauré pit del seguiment de la pandèmia”.

Preguntat per la disparitat de mesures entre autonomies, ha assenyalat que “això no és un regne de taifes, és un estat autonòmic que respon a la realitat d’Espanya”. “Algunes coses està bé que s’uniformitzen”, ha admés, però “no són el mateix comunitats que tenen 30 casos d’incidència acumulada que unes altres que tenen 300 o 400”, per la qual cosa cal “actuar en conseqüència”.

Per a Puig, “moltes vegades es dóna una imatge de disfunció quan és simplement diversitat”. En aquest sentit, ha incidit en què “cadascú ha d’assumir la seua responsabilitat” i que les autonomies han hagut de prendre “decisions restrictives difícils”.

Així, ha agraït l'”esforç” de la societat valenciana que ha aconseguit situar la incidència acumulada “per davall de 50 de manera més estabilitzada”, cosa que “significa que es pot aconseguir gràcies a tot aquest esforç”. No obstant això, ha agregat: “Si hi ha altres mirades que diuen que no és tan important l’augment de contagis, hauran d’assumir la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + deu =