25n
25N
25N

Puig reafirma el compromís del Consell amb la recerca científica en la lluita contra les malalties neurodegenerativas

Puig reafirma el compromís del Consell amb la recerca científica en la lluita contra les malalties neurodegenerativas
22/09/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reafirmat el compromís del Consell amb la recerca científica en la seua lluita contra les malalties neurodegeneratives. Puig s’ha pronunciat en aquests termes durant la inauguració de l’IV Congrés Internacional de Recerca i Innovació en Malalties Neurodegeneratives (CIIIEN), un acte que ha estat presidit per la Reina Donya Sofia.

Puig ha destacat el paper clau de la recerca perquè “en un futur no gaire llunyà, existisca la possibilitat de parlar de curació” i ha assegurat que aquest congrés suposa un pas més en la concertació de “voluntats i de treball”.

“Anime a tots els afectats, a tots els que d’una forma o una altra conviuen amb aquestes malalties, a no tirar mai la tovallola; aquesta societat i les institucions que estem hui ací representades mai l’anem a tirar”, ha declarat el President.

Puig ha mostrat el seu suport i solidaritat a totes les persones malaltes d’Alzheimer, aprofitant la celebració del dia mundial d’aquesta malaltia. El President ha recordat que solament a la Comunitat Valenciana hi ha més de 50.000 pacients d’Alzheimer, i a Espanya ja són més de 800.000 les persones afectades directament per aquesta malaltia.

El cap del Consell s’ha referit al conjunt de les malalties neurodegeneratives com una qüestió de difícil combat, encara que ha reconegut que els avanços científics sobre aquest tema “són encoratjadors”. “El poder dels nostres científics i investigadors és enorme; en els últims anys hem assistit a un creixement exponencial tant en el coneixement com en el desenvolupament de teràpies que milloren la qualitat de vida dels pacients i es comença a canviar el curs de la mateixa malaltia”, ha indicat.

“Aquesta és una lluita a la qual segur contribuirà aquest congrés, i és en vostés on resideixen totes les nostres esperances” ha declarat Puig referint-se a la comunitat científica present en l’acte.

En aquest sentit, ha reconegut el treball que desenvolupen entitats com la Fundació CENT, el CIBERNED, la Fundació Regna Sofia, així com les associacions de pacients, professionals sanitaris, treballadors socials, centres de dia i residències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − deu =

museo prehistoria
museo prehistoria