25n
25N
25N

Puig prorroga totes les restriccions fins a l'1 de març

Així, l’hostaleria i els recintes esportius estaran completament tancats i les grans ciutats valencianes estaran tancades els caps de setmana i els festius

Puig prorroga totes les restriccions fins a l'1 de març
11/02/2021 -

De moment, la tendència a la baixa dels contagis no és suficient per a una relaxació total de les mesures per al Govern valencià i tal com va deixar veure al començament de la setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat en la roda de premsa d’aquesta vesprada, la pròrroga de les restriccions per a doblegar la corba de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera fins al dia 1 de març el sector hostaler de bars i restaurants ni els centres esportius no podrien obrir en relació amb el decret de presidència que es publiqués en breus. De la mateixa manera, el decret de presidència de Puig, estableix una pròrroga del confinament perimetral de la Comunitat Valenciana fins a l’1 de març, i d’igual manera, es duguera a terme el tancament de les grans ciutats valencianes de les de 50.000 habitant durant els caps de setmana, de divendres a dilluns, i durant els dies festius.

Aquesta decisió s’ha pres després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la COVID-19 que s’ha reunit avui les 19h i les decisions de la qual pretenen seguir amb la tendència a la baixa de la incidència en la Comunitat Valenciana.

El sector hostaler amenaça en obrir

Amb les declaracions al començament de la setmana de Puig, que deixaven entreveure la possibilitat de prorrogar les mesures, els establiments adherits a l’Associació d’Hostalers i Empreses d’Oci Nocturn de Castelló, Ashocas, van amenaçar en obrir les seues persianes dimarts que ve. Una resposta que s’ha mantingut al llarg d’aquesta setmana i que s’ha reforçat amb les protestes públiques, com la casserolada d’aquest dijous enfront de l’ajuntament de Castelló o l’asseguda enfront del Palau de la Generalitat de València. De la mateixa manera, el sector de l’hosteleria, ja ha anunciat que esta estudiant recórrer a la justícia per a reobrir els bars i restaurants d’acord amb l’obertura de l’hostaleria permesa pel Tribunal de Justícia al País Basc, la decisió de la qual pot ser l’avantsala del que passe en la Comunitat, encara que els hostalers valencians renuncien a qualsevol via en contra de la Llei

Si aquesta amenaça es materialitza, almenys 2.000 bars i restaurants de la Comunitat Valenciana obriran les seues portes més enllà del menjar a domicili. I és que la protesta castellonenca s’ha expandit a municipis com Llíria, Elda i Petrer, Orpesa o Benicarló, que exigeixen ajudes directes i un pla de desescalada amb dates i condicions clares, tal com va traslladar dimecres passat el president d’Ashocas, Álvaro Amores, al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =