25n
Orgull
Orgull

Puig proposa un pla amb cinc milions d'euros per a la desestacionalització del turisme

El ‘president’ lamenta les conseqüències del temporal per al sector turístic durant Setmana Santa

Puig proposa un pla amb cinc milions d'euros per a la desestacionalització del turisme
21/04/2019 -

El president de la Generalitat i candidat del PSPV a la reelecció, Ximo Puig, ha proposat un pla de desestacionalització del turisme, dotat amb cinc milions d’euros, destinat a empreses i destinacions turístiques, i que aposte per “afavorir l’oferta complementària”.

Així s’ha pronunciat aquest diumenge, en declaracions als mitjans, en la seu del PSPV de València després de reunir-se amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero i la candidata del PSPV a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, i el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

El ‘president’ ha traslladat el seu “afecte” a les persones vinculades a la Setmana Santa que “no han tingut l’oportunitat de viure-les en totes les condicions després de tot l’esforç”, a causa de les condicions meteorològiques. “Lamentem el que ha significat per a la indústria turística, per a molts xicotets empresaris i autònoms que han patit aquesta mala climatologia i que ha tingut conseqüències”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que és “fonamental” un pla per a desestacionalitzar el sector i “combatre” els efectes per a la indústria de situacions climatològiques adverses com la que s’ha produït aquesta Setmana Santa en la Comunitat Valenciana.

Per a Puig, el turisme no pot dependre d’una “setmana santa bona” i ha parlat de tendir cap a “la desestacionalització com ja s’està fent en moltes ciutats” com València i Benidorm. “La desestacionalització permet avançar a tindre professionals tot l’any, amb molta menys precarietat, més seguretat en el treball i amb millors condicions laborals”, ha explicat.

El ‘president’ ha reiterat el seu compromís perquè el turisme augmenta d’una manera “sostenible i harmònica amb la ciutadania”, ja que la Comunitat ha passat “de sis a nou milions de visitants estrangers, és la comunitat autònoma que més ha crescut”.

Quant a l’aspecte econòmic, Puig ha posat el focus en la lluita contra l’economia submergida i per la igualtat, que “moltes vegades no es produeix” per al que fa falta “una política fiscal que correspon”, perquè al seu parer “si paguem tots, no fa falta pujades d’impostos”.

“El pitjor problema que tenim és que hi ha gent que no paga o gent desregularitzada absolutament i això al final va en detriment de tot el sector turístic. Això és el que s’ha estat combatut aquesta legislatura i es combatrà”, ha explicat.

Puig s’ha referit, en concret, a “afavorir l’oferta complementària”, amb iniciatives com la de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València amb l’exposició d’Harry Potter, que “per si mateixa ha venut 100.000 entrades”. “Aqueixes ofertes complementàries poden ajudar a combatre la situació quan ve mal donada des del punt vista climatològic”, ha valorat. També ha proposat reduccions tarifàries en els museus.

“És fonamental que, finalment, per damunt de la conjuntura existisca una posició, molt més harmònica tot l’any. Això generarà ocupació de més qualitat, millors serveis i generarà una potència de tot un sector fonamental per a la nostra economia, que és el turisme”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =