25n
Orgull
Orgull

Puig promet que els universitaris que aproven tindran la matrícula gratis

EP

Puig promet que els universitaris que aproven tindran la matrícula gratis
23/03/2019 -

El ‘president’ i candidat socialista, Ximo Puig, ha anunciat que si guanya el 28 d’abril els alumnes universitaris que aproven el curs tindran la matrícula gratuïta. “Perquè no hi ha res més important que l’educació i la igualtat d’oportunitats”, ha reivindicat, amb la intenció d’aplicar la mesura des d’a partir de 2020.

Un altre dels seus objectius és multiplicar “per cinc” el numere d’alumnes que puguen optar a beques Erasmus. “I ho farem de la mà del Govern de Pedro Sánchez”, ha asseverat en el seu discurs durant un acte de precampanya al costat del president d’Espanya en la Universitat d’Alacant (UA).

Puig ha remarcat que quan els projectes polítics socialistes coincideixen a Espanya i en la Comunitat Valenciana s’avança “més ràpid”. Ha assegurat així que la Comunitat “no es pot entendre sense Espanya o Europa”.

A manera de balanç, ha relatat que aquests quatre anys el seu Consell ha sigut un govern amb “capacitat de sumar” i amb el qual “tots els indicadors han millorat, perquè l’ànima està a superar les desigualtats”. Ha posat en valor l’eliminació del copagament farmacèutic o el programa ‘XarxaLlibres’ de gratuïtat de llibres de text.

També ha posat com a exemple que hi ha 225.000 persones més treballant i que ha augmentat un 100% la inversió estrangera: “Hem establit l’honradesa, diàleg social i estabilitat”, gràcies al “esforç de treballadors i empresaris”.

De cara al futur, ha apostat pel retorn del talent jove per a “ajudar-nos a aquesta nova economia”, en la qual ha augurat que Alacant i el Districte Digital tindran un paper destacat.

En aquest context, Puig ha tornat a lamentar que els “estranys companys de llit” PP, Ciutadans i independentistes impediren l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019 que contemplaven “per primera vegada en 15 anys” inversions en relació a la població de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − dos =